وزیر بهداشت اعلام کرد بیمه رایگان ۵ دهک اول جامعه

فست فود باز: وزیر بهداشت با اشاره به این که بودجه مورد نیاز برای تکمیل طرح های بهداشتی و درمانی کشور حدودا ۱۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) برآورد می شود، توضیحاتی درباب برنامه های این وزارتخانه برای تکمیل پروژه های نیمه تمام ارائه نمود.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی در نشست خبری تشریح دستاوردهای ۲۲ ماهه وزارت بهداشت در دولت سیزدهم که در محل وزارت بهداشت برگزار گردید، با تشکر از اصحاب رسانه در حوزه پوشش اخبار کرونا، اظهار داشت: البته برای کرونا لازم است اصحاب رسانه برای تولیدات سینمایی و تلویزیونی کار بیشتری کنند تا افتخارات را نشان دهند.
اقدامات دولت سیزدهم در عرصه کرونا و واکسیناسیون
وی با اشاره به اهمیت موضوع سلامت، اظهار داشت: یکی از دستاوردهای ما بعد از انقلاب در حوزه سلامت است. در زمان تحویل دولت، روزانه ۵۰ هزار بیمار کرونائی، ۲۰ هزار بستری و ۸۰۰۰ بیمار بدحال در آی سی یو و ۷۰۰ مرگ و میر روزانه داشتیم و خیلی از فعالیت ها هم متوقف بود و ما در چنین شرایطی آمدیم و مسئولیت گرفتیم و این درحالی بود که نزدیک ۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) بدهی و ۷۰۰ میلیون یورو تعهد هم در وزارت بهداشت وجود داشت.
او اشاره کرد: نخستین گام ما بعد از تفویض مسئولیت، تشکیل کمیته علمی کرونا با ۶۰ استاد برای تدوین راهنمای بالینی و درمان بود. تا آن زمان تنها ۱۸ میلیون واکسیناسیون انجام شده بود و بیشتر مردم واکسن نزده بودند؛ بدین جهت با حمایت ریاست جمهوری واکسن وارد و کار شروع شد. بدین سان ۱۶۰ میلیون دز واکسیناسیون انجام شد.
بیمه رایگان ۵ دهک اول جامعه
عین اللهی اشاره کرد: از دیگر اقدامات مهم ما پوشش بیمه ای بود که ۵ دهک نخست جامعه را که شامل ۱۲ میلیون نفر هستند بیمه رایگان کردیم و این جدا از ۲۰ میلیون نفری است که در مناطق روستایی بیمه شدند. حدود ۱۰ میلیون نفر باید حق بیمه پرداخت کنند ولی کاهش دادن مبلغ حق بیمه در اولویت ما بوده است.
اهمیت دیپلماسی سلامت و احیای گروه G۵
وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت دیپلماسی سلامت، اشاره کرد: در جلسات سازمان بهداشت جهانی حضور یافتیم و دستاوردهای خودرا شرح دادیم. یکی از کارهای مهم احیای اجلاس گروه G۵ بود که تا حالا ۳ اجلاس داشتیم که هر سه در ایران انجام شد.
طرح دارویاری و ارائه یارانه دارو به مردم
وی با تأکید بر این که طرح دارویاری، طرح بسیار مهمی بود که سال قبل انجام شد، اظهار داشت: قیمت دارو با ارز نیمایی عنوان شد و قرار شد یارانه دارو به مردم داده شود و قرارگاه دارویی نیز تشکیل شد. با اجرای این طرح، پیشرفت نسخه الکترونیک به ۹۸ درصد رسید و سیستم HIS بیمارستانی نیز به روز رسانی شد.
وزیر بهداشت درباب افتتاح پروژه های بهداشتی و درمانی، اظهار داشت: همه جای دنیا مرکز درمانی باید جایی باشد که همه امکانات را داشته باشد؛ چون برخی بیماریها نیاز به بررسی های چندجانبه دارند. بیمارستان های کوچک نمی توانند نیاز را کاملا تامین کنند و حتی شاید جایی به ضرر هم باشد؛ چون زمان طلایی درمان از دست می رود. بیمارستان های مجهز و کامل باید در استانها داشته باشیم و پروژه های اخیر ما عمدتاً بیمارستان با ظرفیت بالا و بیشتر تخصص ها هستند. برای مناطق کم جمعیت هم اگر قرار شد کار به بستری برسد باید اقدامات اولیه در مراکز منتخب شبانه روزی سلامت صورت گیرد و سپس ارجاع داده شوند. یکی از طرح ها این است که این مراکز به بیمارستان های مجهز متصل شوند.
نابرابری توزیع مراکز درمانی در تهران
وی ادامه داد: در تهران فکر می نماییم نابرابری در مراکز درمانی شمال و جنوب شهر وجود دارد و متاسفانه با وجود این که در جنوب شهر جمعیت قابل توجهی وجود دارد، اما مراکز درمانی کافی نداریم و باید مراکز این بخش کامل شود. مرکز پردیس آماده افتتاح است، در شهریار یک بیمارستان ۳۰ سال است که دارد ایجاد می شود و ان شاءالله تا مهرماه افتتاح می گردد. در ورامین نیز پروژه تکمیل بیمارستان داریم و در سایر نقاط هم این سیاست دنبال می شود. چنانچه در ملارد پس از ۱۳ سال یک بیمارستان راه اندازی شد.
اولویت وزارت بهداشت در تکمیل پروژه های نیمه تمام
۱۴۰۰ پروژه در دست تکمیل و افتتاح
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره ی پروژه های بهداشتی و درمانی نیمه کاره و تامین نیرو برای آنها، توضیح داد: پروژه های خودرا به دو دسته تقسیم کردیم؛ شامل آنهایی که زیر ۵۰ درصد و آنهایی که بالاتر از ۵۰ درصد پیشرفت داشته اند. اولویت ما بر پروژه هایی است که بیش از ۵۰ درصد تکمیل شده باشند. حدود ۵۴۰۰ پروژه داشتیم که از این تعداد تقریباً ۱۴۰۰ پروژه در دست تکمیل و افتتاح است. در این جهت معاونت اجرائی ریاست جمهوری به ما کمک کردند و ما فقط از منابع خود استفاده نکردیم و خیلی از منابع در سفرهای استانی گرفته شده و حدود ۳۰ همت سال قبل خارج از اعتبارات خود برای پروژه ها گرفتیم و از یک درصد ارزش افزوده هم استفاده کردیم و از سود سرمایه گذاری که قبلا در پالایشگاه شده بود هم که حدود ۲ همت بود، بهره بردیم. تعدادی از این پروژه ها می توانند فرسودگی را جبران کنند. بودجه مورد نیاز برای تکمیل طرح ها حدودا ۱۵۰ همت برآورد می شود که البته یکساله نیست.
سهم ۵۰درصدی پرستاران در استخدام های جدید وزارت بهداشت
ایشان سپس پاسخ خود به ایسنا اظهار داشت: در ارتباط با استخدام نیروی پرستای، جذب مجوز اخیر سهم پرستاران حدود ۵۰ درصد است. از طرفی طبق قانون طرح نیروی انسانی، نیروها موظف می باشند مدتی طرح داشته باشند و آن هم یکی از منابع تامین نیروی ما است. از ۷۰ هزار نیروی تبدیل وضعیت شده هم تعداد زیادی پرستاران هستند.
تیغ دو لبه تحریم ها
عین اللهی درباره ی آثار تحریم ها در تامین دارو نیز بیان کرد: تحریم یک تیغ دو لبه است که از یک سو سبب شد تا دانشمندان ما به فکر تقویت اقدامات بی افتند تا پیشرفت نماییم به گونه ای که وسایلی تولید نماییم که پیش از تحریم نداشتیم و حتی امکان صادرات آنها هم به وجود آمد اما از جانب مقابل مشکل تامین دارو هم وجود داشت و در گزارش نماینده حقوق بشر سازمان ملل هم این مساله اعلام گردید که تحریم ها حرکتی ناجوانمردانه است. ما از طرق مختلف اهتمام در کنار زدن تحریم ها و تامین وسایل و دارو داریم و از دو کشور چین و هند هم ممنون هستیم که به ما کمک کردند. علم پزشکی فقط در اختیار چند کشور محدود نیست و ما می توانیم با مشارکت علم خودرا ارتقا دهیم.
دارو؛ دومین راه تجارت پس از نفت
چراغ سبز صادرات به تولیدکنندگان دارو
عین اللهی درباب صادرات دارو و تجهیزات پزشکی نیز اشاره کرد: یکی از اشکالات ما این است که به میزان دانشی که در کشور داریم، تولیداتی دراین زمینه نداریم و تولید مناسب با توان نیست. ما تنظیم گر هستیم و خودمان کارخانه تولیدی نداریم. ۶۰ درصد تولیدات در بخش دولتی و ۴۰ درصد هم در مراکز خصولتی است. کار مهم این است که بتوانیم تسهیلاتی ایجاد نماییم تا دانشمندان در عرصه تولید دارو کار کنند. دومین راه تجارت پس از نفت، دارو است. در بعضی استانها حتی یک مرکز تولید دارو نداریم و بتازگی در نشستی به همه استانها گفتیم که جهت راه اندازی خط تولید دارو آمادگی کمک به آنها را داریم. به همه کارخانه ها تاکید کردیم که هرچقدر تولیدات را بالا برند ما اجازه صادرات هم به آنها خواهیم داد.
ایجاد ذخایر راهبردی دارو برای جلوگیری از کمبودهای مقطعی
وی در این زمینه اضافه کرد: یکی از سیاست های دیگر ما ایجاد ذخایر راهبردی است که برای جلوگیری از بروز کمبود مقطعی دارو ضرورت دارد. اقدام دیگر ما درحوزه داروهای پیشرفته است که گران هستند و در این رابطه هم شرکت های دانش بنیان ورود کرده اند.
مجوز گردشگری سلامت به ۲۴۰ بیمارستان کشور
وزیر بهداشت درباب گسترش گردشگری سلامت نیز اظهار داشت: بطور طبیعی حتی پیش از انجام کار توسط دولت، مردم کشورهای مجاور به کشور ما آمدند. در مسافرت اخیرم به تاجیکستان مردم از اعتقاد شدید خود به پزشکان ایرانی صحبت می کردند و باید از این فرصت استفاده نمائیم. برای گردشگری سلامت تا حالا به ۲۴۰ بیمارستان مجوز IPD داده شده است و در نظر داریم که این تعداد افزایش یابد.
عین اللهی افزود: برای گردشگری سلامت جلسه ای هم با دکتر امیرعبداللهیان و دکتر ضرغامی مقرر است داشته باشیم تا ساختارهای خارج از وزارت بهداشت ارتقا یابد. یکی از طرح های ما رایزن سلامت است تا در سفارت کشورهایی که میزان مراجعه بالایی دارند، رایزن سلامت داشته باشیم که از مبداء برنامه ریزی حضور افراد در کشور ما را انجام دهند.
وی ادامه داد: سال قبل حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار توریست سلامت در کشور ما خدمت گرفتند.
۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای دارو
وزیر بهداشت درباره ی وضعیت ذخایر دارویی در کشور نیز اشاره کرد: هماهنگی خوبی در دو ماه اخیر انجام شده است. یک و نیم میلیارد دلار ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی را به تصویب رساندیم و این کمک می نماید تا مشکلات رفع گردد. ۱۲ هزار میلیارد تومان هم سازمان برنامه بتازگی به دارو اختصاص داد و حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان هم بانک مرکزی برای تسهیلات مصوب کرد. به جهت اینکه با کمبود مواجه نشویم مهم ترین کار ایجاد ذخایر راهبردی است که کمبود مقطعی جبران شود. این نوع از کمبودها همیشه امکان رخ دادن دارند ولی ما استرانژی تامین منابع داریم و در مجلس هم بحث ۹ درصد ارزش افزوده برای مواد اولیه وارداتی به صفر رسید و در جلسه سران هم ۴ درصد عوارض گمرکی به یک درصد کاسته شد.
اقدامات بهداشتی و درمانی ایران برای اربعین امسال
وزیر بهداشت در ادامه درباره ی خدماتی که مقرر است در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۲ صورت گیرد، توضیح داد: اربعین برای ما بسیار مهم می باشد، سال قبل خودم چندبار به پایانه های مرزی مراجعه کردم و از نزدیک شرایط را ارزیابی کردم. در مرز شلمچه مرکز بسیار مجهز حاج قاسم سلیمانی را داریم که بسیار موفق عمل کردند؛ اما وقتی به سمت بصره رفتم دیدم که آنجا هیچ امکاناتی وجود ندارد و تنها یک اتاق داشتند با دو پرستار و خواهش ما این بود که اگر کسی بیمار شد به سمت ما بفرستند و بیشتر تمرکز را بر اعزام به مراکز خودمان گذاشتیم.
وی ادامه داد: در مرز مهران مرکزی نداشتیم و از کانکس، اتوبوس آمبولانس و چادر استفاده می کردیم اما آنجا گرمازدگی بدی داشتیم که خواهش کردیم کار آوردن مردم تا پایانه را انجام دهند و برای امسال سازه ما تکمیل شده است و مانند شلمچه مقرر است سازه داشته باشیم. در مرز خسروی هم وضعیت مانند مهران بود که در حال ساخت سازه هستند و اگر بتوانند تا اربعین تکمیل می شود.
عین اللهی اضافه کرد: سیاست ما ایجاد سازه های دائم است که با کولر و… خدمت کنند. مهم ترین مسئله برای ما در اربعین تونل های سرما است تا گرمازدگی را کاهش دهیم. مدتی قبل وزیر بهداشت عراق به ایران آمد و در این جهت هماهنگی هایی انجام شد. سال قبل در راهپیمایی حاضر شدم و متوجه شدم مشکلاتی در عراق وجود دارد ولی امیدواریم هماهنگی بیشتری با آنها داشته باشیم. البته درمان در خارج از کشور با هلال احمر است و ما کمک کننده هستیم. برای هر کدام از نیروهای حوزه سلامت که بخواهد در اربعین حضور مستند داشته باشد ما موافقت خواهیم کرد. سال قبل ۱۳۷۰ کادر درمان در اربعین شرکت کرده بودند و در کنار آنها دانشجویان عزیز دانشگاه های علوم پزشکی هم حضور بهم رساندند. سال قبل ۳۷۵ پزشک در مراسم اربعین شرکت داشتند.
او با تأکید بر اهمیت آموزش به مردم در عرصه گرمازدگی، اظهار داشت: باید مردم با علایم گرمازدگی و راهکارهای جلوگیری از آن آشنا شوند؛ به عنوان مثال هیچ ضرورتی ندارد راهپیمایی در روز صورت گیرد. بهتر است بامداد ها استراحت داشته باشند و شبها پیاده روی کنند. از طرفی باید حتما از مایعات به اندازه کافی بهره گیرند.
عین اللهی اشاره کرد: افرادی که مدرک پزشکی ندارند به هیچ عنوان نباید اقدامات درمانی انجام دهند. گاهی در بعضی موکب ها کارهایی به انجام می رسد که استاندارد نیست. کادر پزشکی ما همه کارت شناسایی دارند و می دانند که باید چه کاری انجام دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت حفظ سلامت مردم درباره ی اتصال به خدمات ملی دولت هوشمند، بیان کرد: افرادی باید با سلامت مردم کار کنند که مورد تایید وزارت بهداشت باشند. افرادی که مقرر است مطب بزنند باید به امتیاز مشخصی برسند تا بتوانند مطب تاسیس کنند و همه رده ها باید مدارک مرتبط و مورد تایید داشته باشند. با عنایت به بند و تبصره ۷ قانون بودجه امسال، ۳۷ خدمت پرکاربرد را در بستر این سامانه قرار دادیم که ۳۲ خدمت، خدمات دانشگاهی، ۲ خدمت بیمارستانی، ۳ خدمت اورژانسی و ۳ خدمت مربوط به استعلام واکسن است، اما خدمات ما نیاز به تایید دارند.
رسمیت داروهای ایران در تاجیکستان
عین اللهی همین طور در پاسخ به سوالی درباره ی اقداماتی که در حوزه صادرات دارو انجام شده است، اظهار داشت: یکی از موفقیت های جمهوری اسلامی در حوزه سلامت بوده است و بیشتر کشورهایی که میزبان ما بودند به این مساله اقرار کردند و پیمان های مختلفی با ما در حیطه صادرات دارو هم داشتند. در حوزه تجهیزات پزشکی و دانش بنیان هم آماده همکاری هستیم. یکی از تفاهم نامه ها در بحث تبادل استاد و دانشجو بوده است که مشابه کاری که در دانشگاه سبطین عراق انجام شد در سایر نقاط هم صورت گیرد. از طرف دیگر تاجیکستان داروهای مارا به رسمیت شناختند و بروکراسی هایی را لغو کردند. در بحث مدیران سیستم سلامت یک موسسه آموزشی بین المللی داشتیم که دوستان تاجیکستان مشتاق به همکاری بودند.
وزیر بهداشت افزود: دنبال این هستیم که با کشورهایی مانند سوریه که دوست و برادر هستند دنبال این هستیم که ویزا را برداریم. خوشبختانه در عراق و ترکیه این اتفاق افتاده است و امیدواریم برای سوریه هم اجرا شود. ما با کشور سوریه نزدیکی زیادی داریم و اعلام آمادگی حداکثر همکاری را کرده ایم چنانچه عزیزان زیادی هم از میان ۷۰۰۰ دانشجوی خارجی ما، از عزیزان سوری هستند.
پیشنهاد وزیر بهداشت برای بیمه اتباع افغان
وی ادامه داد: ما نخستین وزارتخانه ای بودیم که وزیر بهداشت افغانستان و همراهان ایشان را پذیرفتیم و سه مرتبه به ایران آمدند. لازم است که هماهنگی بیشتری بین ما و دولت آنجا صورت گیرد. ما خدمات بهداشتی خودرا برای همه افراد فارغ از ملیت ارائه می دهیم. کمیساریای عالی پناهندگان به ازای هر خدمت برای یک افغان ۱۰ دلار پرداخت می کند درحالیکه ما حداقل ۵۰۰ دلار هزینه می نماییم. در مناطق مرزی به ویژه سیستان و بلوچستان غربالگری بیماریهای مزمن را انجام می دهیم اما هنوز متولی خاصی برای این کار وجود ندارد و ما کارهایمان را برای کمک انجام می دهیم. پیشنهاد ما این است که دوستان افغانستانی ساکن ایران برای خود بیمه ای درست کنند و مبلغ کمی را به صندوقی بدهند و بیمه خاص خودرا داشته باشند. ما در تربیت نیروهای افغانستانی هم خوب عمل کرده ایم، اما رفتن و بازگشت آنها به کشور خودشان دشوار است چونکه گاهی از ما تقاضای اشتغال به کار در ایران را دارند؛ اما بهتر است در کشور خود خدمت کنند که دولت مستقر افغانستان باید از نظر مالی و امنیتی آنها را تامین کند.
استقرار متخصصان طب سنتی در بیمارستان های موجود
وزیر بهداشت درباره ی خدمات حوزه طب سنتی، بیان کرد: رشته طب سنتی و PHD این رشته در کشور به وجود آمده است و الان برخی از این متخصصین وجود دارند اما معتقد هستم که باید علم را یکی بدانیم. در درمان یا پیشگیری همه چیز موثر است؛ این که بیمارستانی برای طب سنتی ایجاد نماییم درست نیست؛ بدین سبب طب سنتی باید در همین بیمارستان های مستقر وجود داشته باشد. الان ۱۲ دانشگاه دارای رشته طب سنتی است؛ ولی باید افزایش یابد. کوشیدیم که منابع طب سنتی را جمع آوری نماییم اما هنوز هم نقاط ضعفی در این رابطه داریم.
تدوین بخشنامه داروخانه های طبیعی
برنامه وزارت بهداشت برای افزایش متخصصان طب سنتی
وی ادامه داد: بخشنامه داروخانه های طبیعی هم نوشته شده است. برخی مداخلات در عطاری ها داشتیم که گاهی درمان مردم را گرفتار مشکل می کرد و باید طبق بخشنامه خاص باشد. افزایش نیروهای متخصص طب سنتی برنامه مهم دیگر ما است. در سطح بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان هم آموزه های طب ایرانی را داریم. گیاهان دارویی خوبی در کشور داریم و یکی از اهداف ما تحقیق بر روی این گیاهان هستند.
وزیر بهداشت با اشاره به روابط خوب ایران و روسیه، اشاره کرد: در زمان کرونا واکسن اسپوتنیک جزو نخستین واکسن هایی بود که وارد ایران شد که به ما کمک کرد. حالا در عرصه های مختلف سلامت نیز ارتباطاتی داریم و نیازها احصا شده است. روسیه امکانات خوبی دارد و باتوجه به امکانات ما امکان تبادل تجربه وجود دارد به ویژه با شرایط جدید روسیه و تحریم هایی که با آن مواجهند. درباب توریسم درمانی هم آمادگی کامل پذیرش بیماران را داریم.
عین اللهی بیان کرد: بودجه های دانشگاه ها به شکل شفاف مشخص است و برمبنای نیروها و جمعیت هر نقطه بودجه تعیین می شود؛ ولی برخی استانها گلایه دارند که میهمان پذیر هم هستند بطورمثال مشهد و مازندران به مسافران اشاره می کنند. عمده بودجه برای حقوق است و بودجه های عمرانی هم برمبنای پروژهایی که دارند تعریف می شود. سیاست ما این است که پروژه جدید شروع نکنیم و نیمه تمام ها را تکمیل نماییم. در عرصه بهداشت هم برمبنای فاکتورهای جمعیتی تکمیل خانه های بهداشت مدنظر است. برخی استانها هم کار ویژه ای دارند به عنوان مثال استان هایی که در حوزه زائران اربعین خدمت رسانی می کنند بودجه دیگری هم می گیرند.
اخبار کشف پادزهر قرص برنج موثق نیست
او درباب اخباری درباره ی کشف پادزهر قرص برنج، بیان کرد: این اخبار موثق نیست و به تایید وزارت بهداشت نرسیده است. این اخبار باید از منابع رسمی وزارت بهداشت اعلام گردد.
۳۰۰ شهید مدافع سلامت در روزهای کرونا
عین اللهی افزود: در روزهای کرونا کادر درمان ۳۰۰ شهید تقدیم کردند و هیچ بیماری پشت در بیمارستان ها نماند به گونه ای که ما در میان کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، جزو کشورهای موفق در کنترل کرونا بودیم. همین طور علاوه بر واردات واکسن، ۶ نوع واکسن کرونا و کیت های مختلف تشخیص کرونا نیز در کشور تولید شد. تا پیش از آذر ۱۴۰۰، حدود ۱۲۲ هزار فوتی کرونا داشتیم اما بعد از شروع واکسیناسیون ۲۲ هزار فوتی تا حالا در کشور ثبت شده است که این نشان دهنده تاثیرگذاری بالای واکسن است.
وی ادامه داد: در موج اومیکرون با کمبود تخت های آی سی یوی اطفال مواجه شدیم اما توانستیم تعداد این تخت ها را از ۵۵۰ تخت به بالای هزار تخت برسانیم.
او با اشاره به تکمیل و بهره برداری از بیش از ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی با مجموع زیربنای بیش از ۱۰۸ هزار متر مربع، اشاره کرد: تا پایان امسال ۴ هزار و ۴۰۰ پروژه عمرانی بهداشتی را تکمیل و تجهیز خواهیم کرد.
اجرای پزشکی خانواده در شهرهای زیر ۲۰هزار نفر
وزیر بهداشت با اشاره به تشکیل قرارگاه سلامت خانواده و نظام ارجاع، اظهار داشت: امسال برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرا شد، در این طرح برای هر ایرانی یک پرونده سلامت تشکیل می شود و در این پرونده بسته های خدمتی پیشگیرانه مانند سفارش های بهداشتی، اندازه گیری قند و فشارخون و… به انجام می رسد و اگر فرد بیمار شود نیز بوسیله پزشک خانواده به پزشک متخصص ارجاع و با حداقل هزینه ها درمان می شود.
وی افزود: همین طور در جریان اجرای این طرح، خدمات بستری در سه استان کردستان، بوشهر و خراسان جنوبی در قالب نظام ارجاع، بصورت رایگان ارائه می شود.
استانداردسازی غربالگری جنین جهت جلوگیری از سقط جنین سالم
عین اللهی درباب اقدامات وزارت بهداشت در عرصه جوانی جمعیت، توضیح داد: پرداخت حقوق ایام مرخصی زایمان، کاهش نوبت شب کاری برای مادران حامله و دانشجو، راه اندازی خوابگاه های متاهلی، انجام رایگان زایمان طبیعی، استانداردسازی غربالگری جنین جهت جلوگیری از سقط جنین سالم و… همچون اقدامات وزارت بهداشت در عرصه جوانی جمعیت بوده است. همین طور مراکز سطح دو درمان ناباروری برای اولین بار در کشور در دولت مردمی راه اندازی شد؛ بطوریکه از شهریور ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۲ تعداد ۶۷ مرکز سطح دو درمان ناباروری را در کشور راه اندازی کردیم.
صف کاشت حلزون شنوایی صفر شد
وزیر بهداشت به کاشت رایگان حلزون شنوایی برای کودکان اشاره و بیان کرد: تمامی هزینه ها برای کودکان نیازمند کاشت حلزون شنوایی، رایگان به انجام می رسد و بدین سان توانستیم صف کاشت حلزون شنوایی را به صفر برسانیم.
حذف سقف کارانه پزشکان در مناطق محروم
وی ادامه داد: توزیع ۷۵ درصد پزشکان متخصص در مناطق محروم، از دیگر اقداماتی بوده است که در این دولت انجام شده است. همچنین، سقف کارانه پزشکان را در مناطق محروم برداشتیم و مالیات دریافتی را نیز کاهش دادیم.
وزیر بهداشت در تشریح سایر اقدامات انجام شده در دوره فعلی وزارت بهداشت، اظهار داشت: تجهیز و توسعه بخش های بیمارستان های مختلف و ارتقای تخت های آی سی یو و انجام ۴۹۴ پروژه درمانی از اقدامات وزارت بهداشت بوده است. همین طور پشتیبانی از بیماران خاص و افتتاح صندوق پشتیبانی از بیماران صعب العلاج با اعتبار هفت همت در سال ۱۴۰۲ از دیگر اقدامات خوب وزارت بهداشت است.
عین اللهی اضافه کرد: همین طور توزیع ۲۲۸ مورد تجهیزات پزشکی سرمایه ای سنگین از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون انجام شده است.
انتشار دارونامه کشور بعد از ۶ سال
وزیر بهداشت در خاتمه، اظهار داشت: دارونامه کشور نیز در طول این مدت پس از ۶ سال بروز شد و به لیست دارویی ایران ۳۰ مولکول افزوده شد و در عین حال نخستین دارونامه سنتی کشور هم منتشر شد. یکی دیگر از موفقیت ها نیز داشتن سامانه برخط قیمت گذاری دارو است تا قیمت دارو در تمام داروخانه ها یکسان باشد.

منبع:

About Author