در نشست خبری عنوان شد؛ ایرانیان روزانه ۳ گرم نمک با نان می خورند، وضعیت چاقی در کشور

به گزارش فست فود باز رئیس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مردم به صورت متوسط روزانه حدود ۳۱۰ تا ۳۲۰ گرم نان می خورند، اظهار داشت: روزانه ۳ گرم نمک با استفاده از نان دریافت می گردد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، روز شنبه در نشست خبری بسیج همگانی تغذیه، به دستاوردهای اصلاح الگوی تغذیه و امنیت غذایی بعد از انقلاب اسلامی، اشاره نمود و اضافه کرد: در سال ۷۶ در بحث سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال ۱۶.۶ درصد، کم وزنی متوسط تا شدید و ۲۰ درصد کوتاهی قد متوسط تا شدید داشتیم که به دنبال مداخلات با کمک بهورزان و کارشناسان و کارکنان بهداشت و درمان بعد از ۲۰ سال در سال ۹۶ کاهش بیشتر از ۷۰ درصدی در سوءتغذیه داشتیم. هم اکنون طبق مطالعات سال ۹۶، کم وزنی کودکان زیر ۵ سال به ۳.۸ درصد و کوتاه قدی ۴.۶ درصد رسیده است.وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات ما بحث کمبود ریزمغذی ها بود، اظهار داشت: طبق مطالعات، متاسفانه در کشور فقر آهن و کم خونی در همه گروه های سنی مشکلی جدی بود. بر همین مبنا برنامه هایی مانند مکمل یاری و غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک و مکمل یاری برای دختران دبیرستانی در مدارس را اجرا کردیم. نتایج اجرای این برنامه ها نشان داده است که طی یک دوره ۱۰ ساله کمبود آهن در کشورمان به میزان ۵۰ درصد کاهش یافته است.رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، افزود: در سال های اخیر به دنبال اجرای طرح تحول سلامت، کارشناسان تغذیه برای نخستین بار در مراکز جامع بهداشتی در حاشیه شهرها و شهرها مستقر و مراجعین از خدمات تغذیه به صورت مجانی بهره مند شدند و کارشناسان تغذیه در نخستین سطح عرضه خدمت به مردم حضور پیدا کردند و مردم از مشاوره و تنظیم رژیم غذایی بهره مند شدند. هم اکنون ۱۲۰۰ کارشناس تغذیه در شبکه بهداشت فعالیت می نمایند و نتایج و ارزشیابی ها از آن حکایت می کند که با این اقدامات در کنترل دیابت و فشارخون، در ۶۰ درصد موارد با سفارش ها و آموزش ها شاهد بهبود این بیماری ها بوده ایم.وی با اشاره به اینکه بیماری های غیرواگیر مهم ترین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شوند و شامل دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و بیماری های مزمن تنفسی هستند، اظهار داشت: تغذیه نقش مهمی در کنترل و پیشکیری از بیماری های غیرواگیر دارد. در عین حال۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور اضافه وزن و چاقی دارند که خود این عامل دیابت، فشارخون و انواع سرطان هاست.عبداللهی اضافه کرد: بر همین مبنا یکی از اقدامات مهم بازبینی قند، نمک و چربی در محصولات غذایی است و متاسفانه ایرانی ها بیش از اندازه قند، نمک و چربی مصرف می کنند و بنابراین باید قند، نمک و چربی در محصولات غذایی کاهش پیدا می کرد که با همکاری صنایع غذایی، سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد محصولاتی در بازار داریم که قند، نمک و چربی آنها کاهش پیدا کرده است و هم اکنون ۴۰ محصول داریم که قند آنها کاهش پیدا کرده است.وی با اشاره به اینکه کاهش میزان نمک در نان یکی از مهم ترین اقدامات در بهبود تغذیه مردم بود، اضافه کرد: مهم ترین منبع دریافت نمک در کشور ما نان است. ایرانی ها به صورت متوسط روزانه حدود ۳۱۰ تا ۳۲۰ گرم نان می خورند و میزان نمک در نان ها ۲ تا ۲.۳ درصد بود. بر این اساس حدود ۶ گرم نمک دریافتی مردم با استفاده از نان است؛ در حالیکه میزان سفارش شده مصرف نمک ۵ گرم در روز است. با بازبینی استانداردها میزان نمک در نان به کمتر از یک درصد کاهش پیدا کرد و ازاین رو روزانه۳ گرم از نان دریافت نمک می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *