اهمیت تغذیه با شیر مادر در اپیدمی کووید ۱۹

وبینار علمی ˮمزایای تغذیه با شیر مادر در اپیدمی کووید ۱۹ˮ توسط گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرا شد.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، در ابتدای وبینار دکتر اهدایی وند مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار نمود: هزار روز اول زندگی هر فرد یعنی از حاملگی تا دومین سالگرد تولد روزهایی حساس و طلایی در زندگی است که نقش بی نظیری در آینده فرد، اجتماع و کشور دارد.
بگفته وی شیرخوارانی که از ساعت اول تولد، تغذیه با شیر مادر را آغاز نموده و چیزی جز شیر مادر از زمان تولد تا شش ماهگی دریافت نمی کنند، بهترین شروع زندگی را خواهند داشت.
دکتر اهدایی وند ارائه مراقبت های بهداشتی درمانی بوسیله تیمی هماهنگ و منسجم را موجب استواری حلقه های زنجیره سلامت مادر، جنین و کودک ذکر کرد.
وی تغذیه با شیر مادر را غذای تجدید پذیر طبیعی و از نظر محیط زیست، ایمن و سبز برشمرد برای اینکه بدون آلودگی، تولید زباله و نیاز به بسته بندی، تولید شده و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
دکتر اهدایی وند در ادامه در مورد مزایای برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد در ساعت اول شیردهی به خصوص در اپیدمی کووید ۱۹، راه های انتقال عفونت به نوزاد، تعریف نوزاد مشکوک و یا مبتلا به کرونا covid-۱۹، شیوه ختم حاملگی در مادر مبتلا به بیماری کووید ۱۹، اندیکاسیون های انجام یا عدم انجام تماس پوستی مادر و نوزاد، تغذیه با شیر مادر و احیای نوزاد توضیحاتی را بیان کرد.
سپس احمدی رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه درباب شرایط و مراقبت های لازم برای موفقیت تغذیه با شیر مادر توضیح داد.
ایشان سپس به عوامل موثر بر شیردهی موفق در دوران پیش از بارداری، حین حاملگی و بعد از زایمان، مراکز اطلاع رسانی(مانند مرا کز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت، خانه های بهداشت و مراکز مشاوره شیردهی) و برنامه ریزی برای حاملگی بعدی اشاره نمود.
در ادامه وبینار دکتر فرنقی متخصص و استادیار کودکان دارای فلوشیپ سم شناسی بالینی بیمارستان لقمان حکیم در مورد مصرف یا منع مصرف داروها در زمان شیردهی به خصوص در زمان اپیدمی کووید ۱۹ مطالبی را توضیح داد و پس از آن مربیان به موارد و مشکلات شیردهی و هم چنین شیردهی در وضعیت اپیدمی کووید ۱۹، دوشیدن شیر مادر و نحوه ذخیره آن، پوزیشن های شیردهی، نحوه آموزش به خانواده ها، انواع شیردوش ها، ذخیره و نگهداری شیر مادر اشاره کردند.

About Author