گزارش جدید محققان؛ ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با مبتلا شدن به بیماری های قلبی و سرطان
فست فود باز: به گزارش فست فود باز، یک مطالعه جدید ارتباط بین بعضی از غذاهای فوق فرآوری شده و خطر بالاتر مبتلا شدن به بیماری های مختلف مانند بیماری قلبی و سرطان را نشان داد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، یک مطالعه جدید بزرگ نشان داد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به بیماری های مختلف همچون دیابت، سرطان و بیماری قلبی را زیاد می کند.
بیشترین خطر در ارتباط با محصولات فرآوری شده با پایه حیوانی و شیرین کننده های مصنوعی بود.
بر کسی پوشیده نیست که غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم هستند. غذاهای فوق فرآوری شده معمولا به صورت انبوه تولید می شوند و شامل غلات صبحانه بسته بندی شده، کوکی ها، محصولات گوشتی فراوری شده، نودل های فوری و نوشابه های شیرین هستند.
یک مطالعه جدید بزرگ مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده و وقوع همزمان دو یا چند بیماری مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را مورد بررسی قرار داد.
یافته ها نشان داده است که مصرف زیاد بعضی از فرآورده های فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به سرطان و چند بیماری قلبی متابولیک را زیاد می کند. اما همه غذاها تاثیر یکسانی نداشتند.
دکتر «هاینز فریسلینگ»، نویسنده این مطالعه از آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، اظهار داشت: «در حال حاضر تحمل یک بیماری برای بیمار و متخصصان سلامت یک مرتبه سنگین است، اما داشتن دو بیماری همزمان کار را خیلی سخت تر می کند.»
وی در ادامه می افزاید: «شناسایی عوامل خطری که می تواند از جلوگیری از بیماری های چندگانه در رابطه با بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی خبر دهد، چیزی است که انگیزه مطالعه ما را فراهم می آورد.»
مطالعه بر روی ۲۶۶۶۶۶ شرکت کننده در هفت کشور اروپایی انجام شد.
شرکت کنندگان در زمان استخدام فاقد سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ بودند.
محققان با استفاده از پرسشنامه ها، مصرف غذا و نوشیدنی شرکت کنندگان را در یک دوره ابتدایی از ۱۲ ماه قبل ارزیابی کردند. بعد از میانگین ۱۱.۲ سال پیگیری، ۴۴۶۱ شرکت کننده گرفتار سرطان و بیماری های قلبی متابولیک مانند سکته مغزی و دیابت شدند.
نتایج قوی ترین ارتباط را بین چند بیماری و مصرف محصولات حیوانی فوق فرآوری شده و نوشیدنی های مصنوعی و شیرین شده با شکر را نشان داده است.
یک یافته منحصر به فرد این مطالعه نشان داده است که همه غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم تلقی نمی شوند.
محققان دریافتند سایر غذاهای فوق فرآوری شده مانند نان، غلات و محصولات گیاهی هیچ خطری برای سلامتی ندارند.
منبع: fastfoodbaz.ir