متخصص تغذیه عنوان کرد؛ غذاهای مناسب روزهای گرم سال

به گزارش فست فود باز، یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در ارتباط با غذاهایی که می بایست در فصل تابستان و روزهای گرم سال بیشتر استفاده شوند، توضیحاتی داد.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، منصور رضایی اظهار داشت: در فصل تابستان بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده گردد. وی، غذاهای پختنی و آب پز را همچون غذاهای مناسب فصل گرما برشمرد و سفارش کرد که در این فصل کمتر از کباب و یا غذاهای سرخ شده استفاده شوند. رضایی، آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، کمی حبوبات و گوشت، کمی ترشی (غوره، آب غوره، آب لیمو، لیمو و نارنج) بخصوص سوپ جو و آش جو را به علت خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان نمود. این متخصص تغذیه، مصرف مرکبات و میوه های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست. وی، مصرف سالادها (مثل کاهو و خیار) را در تابستان مفید برشمرد و تصریح کرد: بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سس های کارخانه ای بهره برد و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه سس دلخواه خویش را تهیه کنید. رضایی، خوردن ترشی را هم در فصل گرما مفید دانست البته به شرطی که خیلی تند نباشد. او همینطور بر مصرف میزان کافی آب و لبنیاتی مانند دوغ و ماست تاکید نمود. این متخصص تغذیه ضمن اشاره به ارجحیت مصرف گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز در فصل گرما، اظهار داشت: گوشت سفید (مرغ و ماهی) بخصوص ماهی که دارای ید، آهن، روی، سلنیوم، منیزیم و اسید چرب ضروری امگا ۳ است برای فصل تابستان بسیار مناسب می باشد، البته به شرطی که خیلی سرخ نشده و ادویه جات تند هم به آن اضافه نشود. به نقل از ایشان، همان گونه که سبک زندگی افراد در فصول مختلف متفاوت می باشد، غذاهای مورد استفاده در فصول مختلف هم باید متفاوت باشد در غیر این صورت فرد بیمار خواهد شد. رضایی به افراد سفارش کرد که در فصل گرما ضمن استراحت کافی، مصرف مایعات و آب فراوان و استفاده کمتر از روغن ها و چربی ها را در نظر داشته باشند.

منبع:

About Author