ساخت ربات پوشیدنی با الهام از مرد آهنی

فست فود باز: محققان با الهام از مرد آهنی، رباتی ساختند که به افراد گرفتار فلج پایین تنه کمک می نماید راه بروند.
به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه رویترز، محققان یک ربات پوشیدنی سبک وزن ساختند که به سوی کاربران گرفتار فلج پایین تنه حرکت می کند و به آنها متصل می شود. کاربران می توانند به کمک این ربات راه بروند، از موانع عبور کنند و از پله ها بالا بروند.
گروه پژوهشی لابراتوار اِگزواِسکِلِتون در مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) در کره جنوبی اعلام نمود هدف این گروه، ساخت رباتی است که تبدیل به قسمتی از زندگی روزمره افراد گرفتار معلولیت شود.

کیم سونگ هوان (Kim Seung-hwan)، از اعضاء گروه پژوهشی که خود نیز گرفتار فلج پایین تنه است، نمونه اولیه این ربات را به نمایش گذاشت که به وی کمک کرد با سرعت ۳.۲ کیلومتر در ساعت (۲ مایل در ساعت) راه برود، از پله ها بالا برود و قدمهای جانبی بردارد تا به آرامی روی نیمکت بنشیند.
کیم اظهار داشت: هر کجا که باشم، حتی زمانی که روی صندلی چرخ دار نشسته ام، این ربات می تواند به من نزدیک شود و پس از آن که آنرا بپوشم، به من کمک می نماید بایستم؛ این یکی از خاصیت های بارز این ربات است.

این پیرا اسکلت برقی که WalkON Suit F۱ نام دارد، از ترکیب آلومینیوم و تیتانیوم به وزن ۵۰ کیلوگرم (۱۱۰ پوند) تولید شده است و از ۱۲ موتور الکترونیکی نیرو می گیرد که حرکات مفاصل انسان را هنگام راه رفتن شبیه سازی می کنند.
پارک جئونگ سو (Park Jeong-su)، یکی دیگر از اعضاء گروه پژوهشی ضمن اشاره به این که برای ساخت این ربات از فیلم مرد آهنی الهام گرفته است، اظهار داشت: پس از تماشای مرد آهنی، فکر کردم فوق العاده است که بتوانم در زندگی واقعی با یک ربات به مردم کمک کنم.

پژوهشگران برای کسب اطمینان از حفظ تعادل کاربر در هنگام راه رفتن، این ربات را به حسگرهایی در کف پا و قسمت بالایی بدن مجهز کرده اند که هزار سیگنال در ثانیه را زیر نظر دارد و حرکات مدنظر کاربر را پیش بینی می کند.
پارک اظهار داشت: لنزهای جلوی ربات مانند چشم های آن عمل و محیط اطراف را تجزیه وتحلیل می کنند و ارتفاع پله ها را تشخیص می دهند و موانع را برای جبران کمبود توانایی حسی کاربران دچار فلج کامل شناسایی می کنند.

منبع:

About Author