اهمیت چراغ راهنمای تغذیه برای دانش آموزان

اهمیت چراغ راهنمای تغذیه برای دانش آموزان

به گزارش فست فود باز، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، ضمن اشاره به نقش چراغ راهنمای تغذیه، اظهار داشت: این ابزار می تواند بر ایجاد ذائقه و عادات غذایی خردسالان و نوجوانان تاثیر گذار باشد.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایفدانا، عبدالعظیم بهفر اضافه کرد: چراغ راهنمای تغذیه یک ابزار ساده و قابل فهم برای همه اقشار جامعه است. رنگ سبز، زرد و قرمز به مصرف کننده نشان داده است کدام محصولات برای سلامت مناسب تر هستند و کدام باید کمتر مصرف شوند. این شفافیت به خانواده ها و خصوصاً دانش آموزان کمک می نماید تصمیم های هوشمندانه تری درباره ی تغذیه داشته باشند. وی افزود: مطالعات علمی نشان می دهند رنگ های خاص می توانند بر ادراک طعم و مزه غذا تأثیر بگذارند و در تشکیل ذائقه مؤثر باشند. رنگ قرمز به طور معمول با طعم شیرین و انرژی زا و رنگ سبز با طعم های طبیعی و سالم تر ارتباط دارد و این ابزار ساده می تواند ترجیحات غذایی خردسالان و نوجوانان را به سوی انتخاب های سالم تر هدایت کند. بهفر تاکید کرد: مصرف بیش از اندازه قند و چربی های ترانس در خردسالان می تواند خطر مبتلاشدن به چاقی، دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی را افزایش دهد و مطالعات نشان می دهند کودکانی که از نشانگرهای تغذیه ای استفاده می نمایند، بطور میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصد غذاهای پرقند و پرچرب کمتری مصرف می کنند. وی تصریح کرد: شاخص نمک و چربی در چراغ راهنمای تغذیه خصوصاً برای جلوگیری از فشار خون و بیماری های قلبی اهمیت دارد و کاهش مصرف نمک حتی به میزان ۱ گرم در روز می تواند فشار خون را ۲ تا ۴ میلی متر جیوه کم کند. بهفر اظهار داشت: سازمان غذا و دارو با همکاری تولیدکنندگان و دستگاههای نظارتی تلاش نموده است نشانگرها استاندارد، شفاف و دقیق باشند تا مصرف کنندگان بدون نیاز به اطلاعات پیچیده علمی، تنها با نگاه به رنگ ها بهترین انتخاب را داشته باشند. وی تاکید کرد: مدارس و خانواده ها باید توجه به چراغ راهنمای تغذیه را جدی بگیرند و هر انتخاب سالم امروز، تضمین کننده سلامت فردا خواهد بود.رنگ قرمز به صورت معمول با طعم شیرین و انرژی زا و رنگ سبز با طعم های طبیعی و سالم تر ارتباط دارد و این ابزار ساده می تواند ترجیحات غذایی خردسالان و نوجوانان را به سمت انتخاب های سالم تر هدایت کند. وی اشاره کرد: شاخص نمک و چربی در چراغ راهنمای تغذیه به ویژه برای ممانعت از فشار خون و بیماریهای قلبی اهمیت دارد و کاهش مصرف نمک حتی به میزان ۱ گرم در روز می تواند فشار خون را ۲ تا ۴ میلی متر جیوه بکاهد.

About Author