رئیس سازمان غذا و دارو: تأمین دارو و تجهیزات پزشکی نیازمند مدیریت استراتژیک است
به گزارش فست فود باز، از گیلان رئیس سازمان غذا و دارو با تشریح وضعیت تأمین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک، بر لزوم مدیریت راهبردی، استفاده از ذخایر مناسب و همکاری بین استانها برای پیش گیری از بحران های احتمالی تاکید کرد.
دکتر مهدی پیرصالحی امروز چهارشنبه پنجم آذر در نشست مشترک با اعضاء هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به وضعیت این حوزه، اظهار نمود: وضعیت تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک در کشور تحت تأثیر مشکلات اقتصادی و مالی است.
وی با بیان این که مصرف سرانه داروی کشور زیر ۵۰ دلار است، اظهار داشت: این در حالیکه این رقم در منطقه حدود ۲۰۰ دلار، در آمریکا ۱۷۰۰ دلار و در اروپا نزدیک ۵۰۰ دلار است و این مورد نشان داده است مصرف دارویی کشور پایین است، اما در بعضی گروه ها مانند آنتی بیوتیک ها مصرف خیلی بالاست و ایران جزو کشورهای با مصرف بالای این گروه دارویی در جهان است.
معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو درباره ی داروهای گروه اکسس نیز، تصریح کرد: داروهای عمومی و حیاتی یا همان گروه اکسس باید حدود ۶۰ درصد از مصرف دارویی کشور را شامل شوند، اما اکنون کمتر از ۴۰ درصد است و این مورد موجب افزایش مقاومت میکروبی و تهدید سلامت عمومی می شود و نیازمند برنامه ریزی دقیق و فرهنگ سازی مصرف منطقی دارو است.
پیرصالحی با اشاره به مشکلات خاص در استانهای شمالی، افزود: در گیلان و مازندران کمبود شیر خشک، دیالیز و داروهای ویالی برای بیماران خاص بازهم وجود دارد و با وجود تلاشهای صورت گرفته برای تامین این اقلام، ادامه شرایط بحرانی نیازمند مدیریت هماهنگ، همکاری بین استان ها و استفاده از ذخایر استراتژیک کشور اس.
وی به وضعیت داروخانه ها و بازار دارو نیز اشاره و بیان نمود: افزایش بی رویه تعداد داروخانه ها و فروش داروهای بدون نسخه، کنترل این بازار را دشوار کرده است.
رییس سازمان غذا و دارو با اعلان اینکه آئین نامه های جدید درحال تدوین است تا مشکلات برطرف شده و از سوءاستفاده های احتمالی جلوگیری شود، اضافه کرد: ذخایر استراتژیک دارویی کشور از سال قبل حدود یک میلیارد دلار ارزیابی شده که بخشی از آن برای پرداخت بدهی های دانشگاه ها و شرکت های دارویی اختصاص یافته است.
وی درباره ی پروسه خرید دارو و تجهیزات پزشکی نیز افزود: به سبب پیچیدگی های قانونی و محدودیت های فرآیندی، سازمان غذا و دارو ملزم به خرید حدود هزار قلم دارو و تجهیزات شده که بیشتر آنها تحویل گرفته شده است.
پیرصالحی بیان نمود: نیاز کشور به حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای تامین دارو و تجهیزات ارزیابی شده و تلاش ها برای تامین نقدینگی از راه اوراق، پرداخت های دانشگاه ها و مشارکت بخش خصوصی ادامه دارد تا این نیازها برآورده و از بحران های احتمالی جلوگیری شود.
به گزارش فست فود باز به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی گیلان، وی با اعلان اینکه تنها با مدیریت هوشمند، برنامه ریزی دقیق و همکاری بین استان ها می توان کمبودها و سوءاستفاده ها را کم کرد و وضعیت دارویی کشور را پایدار نگه داشت، اشاره کرد: نیاز است همه ذی نفعان، همچون دولت و دانشگاه ها و بخش خصوصی، دست در دست هم دهند تا امنیت دارویی و سلامت مردم تضمین شود.
منبع: fastfoodbaz.ir
