فواید سلامتی مصرف مغزهای خوراکی در طول حاملگی چیست؟
فست فود باز: مصرف مغزها در روزهای حاملگی می توانند برای سلامت مادر و جنین مفید باشند.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا و به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و فندق فواید زیادی دارند و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و سایر مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین E، استرول های گیاهی هستند که ریسک مبتلاشدن به بیماری هایی مانند فشارخون، دیابت و استرس اکسیداتیو را کم می کنند. همین طور مصرف روزانه مغزها (آجیل بی نمک) با کاهش اختلال حافظه و قدرت تفکر در سالمندان در ارتباط می باشد.
در مجموع، مغزها سرشار از فولات و اسیدهای چرب مانند امگا۳ و اسیدهای چرب امگا۶ هستند که برای تکامل اعصاب و نورون ها ضروری می باشد. این اسیدهای چرب فقط بوسیله رژیم غذایی دریافت می شوند، برای اینکه بدن نمی تواند آنها را تولید نماید، ازاین رو این ترکیبات اسیدهای چرب ضروری نامیده می شوند. باید توجه داشت احتیاج به اسید چرب امگا۳ در زنان حامله در مقایسه با زنان غیرباردار افزایش خواهد یافت که منابع آن گردو، دانه چیا و ماهی های چرب است.
در طول بارداری، مصرف آجیل بی نمک منجر به بهبود حافظه و عملکردهای شناختی می شود و فواید طولانی مدت برای تکامل شناختی و توانایی های حرکتی کودک دارد. مطالعات همین طور نشان داده اند که گرچه مصرف مغزهادر طول سه ماهه حاملگی با تکامل بهتر خردسالان ارتباط دارد، مصرف مغزها در سه ماهه سوم حاملگی بهبود قابل توجه و شایان توجهی در روند تکامل نوروفیزیولوژیک کودک ایجاد نمی کند.
این یافته امکان دارد به علت تفاوت در تاثیر عامل های اگزوژن و اندوژن بر تکامل جنین در طول دوره های مختلف حاملگی باشد و تاثیر وضعیت تغذیه مادر در اوایل حاملگی برجسته تر است. فولیک اسید بطور ویژه در شروع دوره حاملگی به تکمیل لوله عصبی جنین کمک می نماید. کمبود فولیک اسید منجر به اختلال مادرزادی نقص لوله عصبی در مغز و ستون فقرات می شود.
مصرف اسیدهای چرب امگا۳ بخصوص EPA (ایکوزا پنتانوئیک اسید) و DHA (دوکوزاهگزانویئک اسید) به علت اهمیت ساختاری و عملکردی در تکامل مغز، شبکیه چشم و سیستم ایمنی جنین اهمیت دارد. بر مبنای یافته های علمی، اسیدهای چرب غیراشباع عملکردهای فیزیولوژیک مانند تنظیم بیان ژن، حفظ ترکیب غشای سلول، تنظیم فعالیت کانال ها و پروتئین های غشایی دارند. علاوه بر این، اثرات ضد التهاب دارند که بطور ویژه در طول دوران حاملگی مفید می باشد.
بطور خلاصه، به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا و به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و فندق فواید زیادی دارند و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و سایر مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین E، استرول های گیاهی هستند که ریسک مبتلاشدن به بیماری هایی مانند فشارخون، دیابت و استرس اکسیداتیو را کم می کنند. این یافته امکان دارد به سبب تفاوت در تاثیر عامل های اگزوژن و اندوژن بر تکامل جنین در طول دوره های مختلف حاملگی باشد و تاثیر وضعیت تغذیه مادر در اوایل حاملگی برجسته تر است.
منبع: فست فود باز
