چند سفارش تغذیه ای در آستانه شب یلدا
به گزارش فست فود باز، عضو هیئت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر انتخاب هوشمندانه مواد غذایی برای دورهمی های شب یلدا و پرهیز از مصرف تنقلات پرقند و پرنمک تأکید نمود.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، دکتر نجمه حجازی – عضو هیأت علمی گروه تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه شب یلدا بعنوان آئینی دیرینه از تاریخ کهن ایرانی به ما رسیده است، اظهار داشت: فرهنگ غذایی تاریخی شب یلدا از دیر باز همراه با مواد غذایی سالم و انرژی بخش برای ورود به فصل سرما بوده است که در سالهای اخیر شاهد تغییراتی در این مورد بوده ایم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز میوه هایی مانند انار، خرمالو، هندوانه و نارنگی را بعنوان منابعی غنی از آنتی اکسیدان و انتخاب هایی مناسب برای دورهمی های شب یلدا عنوان نمود که با رعایت اصل تعادل در مصرف، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
او اضافه کرد: در سالهای اخیر شاهد این هستیم که آجیل های سنتی ایرانی مانند گندم برشته، برنجک و مغزهای روغنی، جای خویش را به تنقلات صنعتی حاوی قند و نمک بالا داده؛ این در حالیست که تعدد استفاده از این محصولات در شب یلدا، می تواند سلامت افراد بخصوص برخی گروههای بیماران را تهدید کند.
حجازی با سفارش به انتخاب مغزها و آجیل های خام به جای شور برای بیماران قلبی_عروقی و مبتلایان به فشارخون بالا اضافه کرد: همین طور به بیماران کلیوی سفارش می شود به سبب وجود فسفر و نمک در آجیل ها، تنها به میزان مجاز و بر مبنای مقدار سفارش شده در رژیم غذایی فردی در دورهمی های شب یلدا از این مواد غذایی استفاده نمایند.
پرهیز از مصرف مقادیر زیاد محصولات حاوی قند و یا دارای شاخص گلایسمی بالا مانند هندوانه به افراد دچار دیابت و پیش دیابت، دیگر سفارش این متخصص تغذیه بود.
او در قسمت دیگری از صحبت های خود به شرایط جوی فعلی اغلب استانهای کشور در ایام اخیر اشاره نمود که با کاهش محسوس دما مواجه هستیم و اظهار داشت: استفاده از دمنوش های گرم بدون قند، همچون انتخاب های مناسب برای دورهمی های شب یلدا است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آش های سنتی ایرانی و سوپ های حاوی سبزیجات را دیگر انتخاب های سالم برای وعده شام در شب یلدا عنوان نمود که می تواند با حفظ سلامت، خاطره ای شیرین از این شب را به یادگار بگذارد.
به طور خلاصه به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، دکتر نجمه حجازی – عضو هیات علمی گروه تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این که شب یلدا به عنوان آئینی دیرینه از تاریخ کهن ایرانی به ما رسیده است، گفت: فرهنگ غذایی تاریخی شب یلدا از دیر باز همراه با مواد غذایی سالم و انرژی بخش برای ورود به فصل سرما بوده است که در سال های اخیر شاهد تغییراتی در این مورد بوده ایم. حجازی با سفارش به انتخاب مغزها و آجیل های خام به جای شور برای بیماران قلبی_عروقی و مبتلایان به فشارخون بالا افزود: همینطور به بیماران کلیوی سفارش می شود به جهت وجود فسفر و نمک در آجیل ها، تنها به میزان مجاز و بر اساس مقدار سفارش شده در رژیم غذایی فردی در دورهمی های شب یلدا از این مواد غذایی استفاده نمایند.
منبع: fastfoodbaz.ir
