سرپرست سازمان غذا و دارو؛ غذای آلوده موجب مرگ ۴۲۰ هزار نفر در جهان می شود

فست فود باز: سرپرست سازمان غذا و دارو، با تاکید بر اهمیت ایمنی غذای سالم، اظهار داشت: تقریباً ۶۰۰ میلیون نفر در جهان با خوردن غذای آلوده بیمار می شوند و ۴۲۰ هزار نفر از آنها هر سال جان خودرا از دست می دهند.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، محمدرضا شانه ساز، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذایی، عنوان داشت: امسال هفتم ژوئن نخستین سالروز جهانی ایمنی مواد غذایی است. این تصمیم که توسط WHO و FAO به صورت مشترک اعلام شده است به منظور توجه و تمرکز در تشخیص، پیشگیری و مدیریت خطرات بیماری های در رابطه با امنیت غذایی است. همانگونه که در شعار امسال عنوان شده است: ایمنی مواد غذایی، دغدغه همگانی، دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم است، انسان سالم با غذای ایمن میسر است و باید با توسعه سلامتی انسان ها، نیاز به مصرف دارو را کم و کمتر نماییم ما باید بتوانیم نظارت های لازم را در تمام زنجیره تأمین غذا که امروزه به شکل کاملاً پیچیده است، مؤثرتر از قبل داشته باشیم تا از ایمن بودن زنجیره اطمینان حاصل نماییم. وزارت بهداشت بعنوان تنها مرجع متولی سلامتی بوسیله سازمان غذا ودارو باید بتواند به دقت زنجیره تأمین را کنترل و از ایمن بودن آن اطمینان حاصل نماید. برای این امر شاید نیاز باشد قوانین مصوب بازبینی و هماهنگی بیشتری با ارگان ها و سازمان های دولتی دیگر داشته باشیم، چونکه همه افراد درگیر زنجیره مواد غذایی مسئول ایمنی مواد غذایی می باشند. تمام مصرف کننده ها حق دارند به غذای سالم و دارای ارزش تغذیه ای مناسب دسترسی داشته باشند. بدون ایمنی مواد غذایی بطور قطع امنیت غذایی مدلول ندارد مخصوصاً در شرایط تحریم کنونی هرگونه اتفاق منفی در ایمنی مواد غذایی علاوه بر اثرات منفی بر سلامت عمومی هزینه های زیادی را بردوش دولت جهت درمان بیماران و تأمین دارو خواهد داشت. برنامه های ما در حوزه غذایی درباب ارتقا و اطمینان بیشتر از ایمنی و ارزش تغذیه ای مواد غذایی است، باید برای ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف کننده برای نشانگرهای تغذیه ای و شناسه اصالت کالا اقدامات موثرتری انجام دهیم. همه ما در زنجیره تولید، حمل و نقل، نگهداری، واردات، صادرات، عمده فروشی، خرده فروشی و…، حتی مصرف کننده مسئول حفظ ایمنی مواد غذایی هستیم تا غذای ایمن در زنجیره تأمین جا به جا شود. بنا به گزارش های مربوط به ایمنی مواد غذایی تقریباً ۶۰۰ میلیون نفر در جهان با خوردن غذای آلوده بیمار می شوند و ۴۲۰ هزار نفر از آنها هر سال جان خودرا از دست می دهند. بیشتر از ۲۰۰ نوع بیماری از اسهال گرفته تا سرطان را سبب می شود. کودکان زیر ۵ سال، ۴۰ درصد از بیماران ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده را در دنیا شامل می شوند و ۱۲۵ هزار آنها هر سال جان خودرا از دست می دهند. بیماری های ناشی از غذا مانع پیشرفت اجتماعی و اقتصادی می شوند و حتی موجب لطمه رساندن به اقتصاد ملی، گردشگری و تجارت است. ارزش تجارت مواد غذایی در جهان ۶/۱ تریلیون دلار است که تقریباً برابر با ۱۰ درصد از کل تجارت سالانه در سطح جهان می باشد. هزینه های غذایی غیرایمن در اقتصادهای کم درآمد و متوسط بسیار چشم گیر است هر سال حدود ۷۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به سبب عفونت های باکتریایی مقاوم به درمان جان خودرا از دست می دهند. بهبود شیوه های نظارت و افزایش مسئولیت پذیری در بخش غذایی در طول زنجیره غذایی با سامانه های مرتبط از برنامه های اساسی و ریشه ای سازمان غذا و دارو خواهد بود. باید بتوانیم برای کاهش تأثیرات فراوان مواد غذایی غیرایمن اقدامات اساسی انجام دهیم و برای اینکار نهادهای دولتی، دستگاه های نظارتی، تولید کنندگان، وارد کنندگان، مصرف کنندگان و تمام عوامل باید در قبال وظایف خود مسئولیت پذیر و پاسخگو باشیم.

منبع:

About Author