عبدالهی عنوان کرد؛ تشریح اقدامات ایران در مقابله با ناامنی غذایی دوران کرونا

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به تشریح اقدامات ایران در مقابله با ناامنی غذایی ناشی از کووید ۱۹ پرداخت.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، زهرا عبداللهی اظهارکرد: بنا بر گزارش کمیته جهانی امنیت غذایی، همه گیری کووید ۱۹ و اثرات ویرانگر آن در کنار شرایط داخلی کشورها مانند تورم و شوک های اقتصادی خطر افزایش ناامنی غذایی را در جهان بالا می برد و بر تعداد گرسنگان جهان افزوده خواهد شد. وی ادامه داد: تغذیه نامناسب نقش مهمی در پیشرفت کووید ۱۹ دارد. افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا مبتلا به بیماری های غیر واگیر نسبت به این بیماری لطمه پذیرتر هستند. کووید ۱۹ با ایجاد رکود اقتصادی و شوک در بازار کار بر تمام ابعاد امنیت غذایی همچون فراهمی، دسترسی، راندمان و ثبات مواد غذایی تأثیر منفی گذاشته است. عبداللهی افزود: کاهش قدرت خرید به سبب از دست رفتن شغل، افزایش قیمت مواد غذایی به سبب تورم حاصل از شرایط داخلی و بین المللی کشورها منجر به مصرف مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه ای و کاهش فعالیت فیزیکی مواردی هستند که سو تغذیه مانند کمبود تغذیه در کنار چاقی و اضافه وزن که خود نوعی از سوءتغذیه است را در جوامع می افزاید. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: جمهوری اسلامی ایران با اجرای برنامه های حمایتی در تلاش است ضمن حفظ دستاوردهای حاصل در زمینه کاهش شایان توجه سوءتغذیه در کودکان زیر پنج سال که حاصل کوشش های دودهه اخیر در کشور است، از اقشار لطمه پذیر تغذیه ای همچون زنان حامله و کودکان زیرپنج سال و سالمندان در مقابل بیماری کووید ۱۹ محافظت کند. عبداللهی اشاره کرد: بر طبق نتایج بررسی های ملی انجام شده در مقاطع پنج ساله طی دو دهه کوتاه قدی تغذیه ای که بیان کننده سوءتغذیه مزمن است از حدود ۲۰ درصد به حدود ۴ درصد و کم وزنی کودکان نیز از حدود ۱۷ درصد به ۳.۸ درصد کاهش یافته است که به مدلول حدود ۷۵ رصد کاهش در شیوع سوءتغذیه کودکان است که رسماً توسط سازمان جهانی بهداشت و فائو در دومین کنفرانس بین المللی تغذیه از جمهوری اسلامی ایران تقدیر شده است. وی افزود: همچون اقداماتی که در شرایط فعلی بحران کرونا در کشور در دست اجراست شناسایی کودکان زیرپنج سال مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند بوسیله پرونده الکترونیک سلامت در شبکه های بهداشتی، درمانی کشور و معرفی آنان به سازمان های حمایتی همچون کمیته امداد حضرت امام (ره)، معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی است که مطابق با سبد غذایی تعریف شده توسط وزارت بهداشت، ماهانه کمک های غذایی را ارائه می کنند. عبداللهی افزود: در چهار ماهه اول سال ۹۹ همزمان با شیوع کرونا، حدود ۴۷ هزار خانوار نیازمند دارای کودک زیر پنج سال مبتلا به سوءتغذیه کمک معیشت به میزان یک تا دو میلیون تومان دریافت کرده اند که در چارچوب کارت هوشمند تعریف شده از فروشگاه های تعیین شده اقلام غذایی مطابق با دستورالعمل های وزارت بهداشت را دریافت می کنند. وی ادامه داد: کمیته امداد ماهانه کارت خرید اقلام غذایی برای سرپرستان ۴۰ هزار کودک زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه که با همکاری وزارت بهداشت شناسایی می شوند، توزیع می نماید و در تلاش است تعداد کودکان تحت پوشش را افزایش دهد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه در ادامه اظهار داشت: برنامه حمایت تغذیه ای زنان حامله مبتلا به سوءتغذیه و نیازمند توسط کمیته امداد و همکاری وزارت بهداشت در دست اجراست و ماهانه با صدور کارت خرید اقلام غذایی تعریف شده در جهت تامین نیازمندی های تغذیه ای مادران تلاش می شود. ۸۰ هزار زن حامله نیازمند مبتلا به سوءتغذیه تحت پوشش حمایت تغذیه ای قراردارند. وی تصریح کرد: برنامه مکمل یاری ریزمغذی ها باتوجه به نقش ریزمغذی ها در تقویت سیستم ایمنی بدن، مکمل های ویتامین د، آهن، اسید فولیک، مولتی ویتامین مینرال، قطره آهن و قطره آ و د برای زنان حامله و شیرده، کودکان زیر دو سال، میانسالان و سالمندان و دانش آموزان در سطح کشور به طور رایگان توزیع می شود. این اقدامات با هدف تامین و حفاظت از سلامت مردم در شرایط بحران کووید ۱۹ به طور مستمر ادامه خواهد داشت. عبداللهی در آخر اظهار داشت: از نظر امنیت غذایی این نکته حائز اهمیت می باشد. در شرایطی که بعضی کشورها به سبب تبعات اقتصادی کرونا در معرض ناامنی غذایی قرار گرفته اند، جمهوری اسلامی ایران موضوع امنیت غذایی را در دستور کار ستاد ملی مبارزه با کرونا قرارداده است و با اجرای برنامه های حمایتی برای اقشار لطمه پذیر باوجود محدودیت های اعتباری و مشکلات ناشی از تحریم های ظالمانه اقدام می کند.

About Author