یافته جدید محققان؛ رژیم غذایی غربی به حافظه بویایی لطمه می رساند

مشکلات در رابطه با حس بویایی از نشانه های اولیه زوال شناختی در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ است.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، پژوهشگران دریافتند موش های تغذیه شده با یک رژیم غذایی پرقند و با چربی متوسط، شبیه به رژیم غذایی غربی، کاهش توانایی شأن در یادگیری و حفظ بوهای جدید سریع تر بود.
در برخی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، علایم اختلال بویایی نظیر مشکلات در تشخیص، تمایز یا یادآوری رایحه ها وجود دارند یا حتی به طورکامل حس بویایی شأن را از دست می دهند.
این علایم ارتباط قوی ای با اختلال شناختی دارد و می تواند علامت اولیه این عارضه در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ باشد.
در زمان یک، سه و هشت ماهگی موش ها، تیم تحقیق آزمایشاتی را برای ارزیابی عملکردهای مختلف بویایی در آنها انجام داد. موش ها از لحاظ تغذیه به دو گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی پرچرب با میزان قند متوسط (HFD) و رژیم غذایی پرقند با میزان متوسط چربی (WD).
در هشت ماهگی، هر دو موش تغذیه شده با HFD و WD در مقایسه با موش های تحت کنترل در تشخیص بو، یادگیری بو و حافظه بویایی مبتلا به اختلال شدند. با این وجود موش های تغذیه شده با WD در دو توانایی اخیر کاهش سریع تری داشتند و از ۳ ماه بعد از شروع رژیم، اختلال عملکرد بویایی را نشان دادند.
این یافته ها نشان میدهد که محتوای زیاد قند در رژیم غذایی، بجای افزایش قند خون یا افزایش وزن، با از بین رفتن زودهنگام عملکردهای بویایی مربوط به یادگیری و حافظه مرتبط می باشد.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.

About Author