یافته جدید محققان کانادایی؛ کروناویروس تا سه روز بر روی خیار باقی می ماند

فست فود باز: مطالعه پژوهشگران در مورد انتقال کروناویروس بوسیله میوه و سبزیجات تازه نشان میدهد که رشته HCoV-229E کروناویروس به مدت بیش از ۳ روز بر روی خیار باقی مانده و قدرت بیماری زایی دارد.

به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، تحقیقات پژوهشگران دانشگاه اُتاوا کانادا بر روی بقا کروناویروس بر روی سطوح بیجان نشان میدهد که این ویروس ها می توانند به مدت چندین ساعت تا چند روز قابلیت بیماری زایی داشته باشند.
تاکنون هیچ اطلاعاتی در مورد بقا ویروسی بر روی محصولات تازه که معمولاً خام مصرف شده یا تحت حداقل میزان حرارت قرار می گیرند، وجود ندارد.
در این مطالعه، پژوهشگران مدت دوام کروناویروس را بر روی محصولات تازه خام مصرف شده نظیر سیب، گوجه فرنگی و خیار بررسی کردند.
محققان متوجه شدند بیماری زایی ویروس پس از تلقیح به سیب و گوجه فرنگی تا چند ساعت باقی می ماند و ویروس با گذشت ۲۴ ساعت دیگر هیچ قدرت بیماری زایی ندارد. درحالیکه این ویروس بر روی خیار تا ۷۲ ساعت قابلیت بیماری زایی دارد.
این مشاهدات احتمال انتقال کروناویروس را بوسیله مواد غذایی می افزاید.
در حال حاضر مشخص شده است که حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد بیماران کرونائی دارای علایم گوارشی نظیر حالت تهوع، اسهال، استفراغ و درد شکمی هستند. در چندین مطالعه، کروناویروس در مدفوع بیش از ۵۰ درصد افراد تشخیص داده شده است که نشاندهنده تکثیر کروناویروس در روده های انسان است.
مطالعه قبلی نشان داده بود که کروناویروس بیش از ۷ روز بر روی سطوح پلاستیکی و فلزی باقی می ماند. همین طور طبق یک گزارش دیگر این ویروس بر روی سطوحی نظیر شیشه و پی وی سی در دمای محیط به مدت ۵ روز باقی می ماند درحالیکه بر روی سطوح مسی به سرعت غیرفعال می شود.
هچنین در یک مطالعه دیگر تأیید شده که نابودی کامل کروناویروس بر روی کاهو در دمای ۴ درجه سانتیگراد ۴ روز بطول می انجامد.
این ویروس در دمای محیط تا ۲ روز بر روی ماهی سالمون باقی می ماند.

منبع:

About Author