تماشای بیش از اندازه تلویزیون مغز را کند می کند

فست فود باز: پژوهشگران دانشگاه کلمبیا واقع در آمریکا دریافتند افراد میانسال که بیش از اندازه تلویزیون تماشا می کنند، در دوران پیری بیش از سایرین در معرض زوال حافظه و قدرت استدلال قرار دارند.

به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، بر طبق این تحقیقات حتی تماشای تلویزیون به میزان متوسط نیز می تواند قابلیت های شناختی مغز را در دوران پیری کم کند.

این تحقیقات با کمک ۶۵۰۰ داوطلب انجام گرفت که دریک دوره ۶ ساله از اواسط دهه ۸۰ تا ۹۰ میلادی حدودا به یک میزان تلویزیون تماشا می کردند. این داوطلبان برمبنای مدت زمان تماشای روزانه تلویزیون در سه گروه طبقه بندی شدند و آزمایش های مختلفی برای ارزیابی قابلیت های شناختی و کارآیی مغز آنها انجام گرفت.

در نتیجه این آزمایش ها مشخص شد افرادی که در دوره مورد مطالعه به میزان متوسط یا زیاد تلویزیون تماشا می کردند، در مقایسه با سایرین هفت درصد بیشتر گرفتار افت کارآیی شناختی شده اند.

البته بگفته پژوهشگران هنوز مشخص نیست این وضعیت نتیجه نگاه کردن به تلویزیون است یا نشستن بیش از اندازه و بی تحرکی سبب بروز آن می شود.

رژیم غذایی نیز نقش بسیار مهمی در توقیت حافظه و عملکرد مغز دارد. در ادامه به مواد غذایی اشاره شده است که غذای مغز هستند و با مصرف آنها می توان مطمئن بود که مغز در بهترین حالت خود قرار دارد.

۱-ماهی: ماهی غذای مغز است. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی، به رشد مغز کمک می کنند. این ماده غذایی منبع بی نظیر پروتئین است و با تامین اسیدهای آمینه مورد نیاز، به مغز در برقراری ارتباط با سایر اعضای بدن کمک می نماید.

۲-تخم مرغ: تخم مرغ حاوی نوعی ویتامین B به نام کولین است که به بهبود حافظه کمک می نماید.

۳-آجیل: یک منبع غنی از ویتامین E و فولات است. فولات نوعی ماده معدنی است که برای توسعه مغز مهم است. مصرف ویتامین E کمک می نماید که از بروز بیماری هایی مانند زوال عقل و آلزایمر جلوگیری شود.

۴-انواع کلم: کلم بروکلی، برگ کلم و گل کلم، منبع خوبی از ویتامین K هستند که به بهبود عملکرد شناختی کمک می کنند. همین طور کلم حاوی ماده ای به نام سولفورافان است که سبب افزایش بهره هوشی شده و از زوال عقل جلوگیری می کند.

۵-انواع توت، خصوصاً بلوبری: خانواده توت ها با آنتی اکسیدان های قوی، از بروز انواع سرطان و بیماریهای قلبی جلوگیری می کنند و در تقویت حافظه موثرند. مطالعات نشان می دهد افرادی که بامداد ناشتا یک کاسه کوچک بلوبری مصرف می کنند، مغز فعال تر و تمرکز بهتری دارند.

۶-مغز آفتابگردان و کدو تنبل: این دانه ها منبع خوبی از ویتامین E، منیزیم و امگا ۳ هستند و علاوه بر افزایش حافظه، مغز را در حالت آرامش و تمرکز قرار می دهند.

۷- گوجه فرنگی: آنتی اکسیدان قوی موجود درگوجه فرنگی لیکوپن نام دارد و از لطمه رادیکال های آزاد به مغز جلوگیری می کند و نقش مهمی در جلوگیری از آلزایمر دارد.

گزارش کامل این تحقیقات در کنفرانس Epidemiology، Prevention، Lifestyle and Cardiometabolic Health که توسط انجمن آمریکایی قلب برگزار شد، ارائه شده است.

منبع:

About Author