فست فود باز: استعمال سیگار علاوه بر تضعیف سلامت قلب، ریه ها و استخوان، کاهش احتمال باروری و افزایش سکته مغزی، عارضه مهم دیگری هم دارد و آن تغییراتی ناخوشایند در پوست و مو است.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، برمبنای آخرین مطالعه ملی بررسی عوامل خطر غیر واگیر که در سال ۱۴۰۰ اجرا شده است، فراوانی مصرف مواد دخانی در گروه سنی بالای ۱۸ سال بطور کل ۱۴.۰۱ درصد است که در میان زنان در این گروه سنی۴.۴۴ درصد و در میان مردان بالای ۱۸ سال ۲۵.۸۸ درصد است. همین طور فراوانی مصرف روزانه سیگار ۹.۳۳ درصد است که ۰.۷۷ درصد جمعیت زنان و ۱۹.۹۵ درصد جمعیت مردان بالای ۱۸ سال را شامل می شود. اما آیا تمام مصرف کنندگان این کالای لطمه رسان از عوارض آن آگاهی دارند؟
تاثیرات منفی سیگار بر روی پوست، دهان، چشم ها و دندان شامل موارد زیر است:
_ ناهمواری پوست: سیگار کشیدن روی رگ های خونی اثر می گذارد، رگ هایی که اکسیژن و مواد مغذی را به کل بدن می رسانند. موقعی که پوست از نظر این مواد مغذی محروم می شود، حتی در سنین پایین تغییراتی در آن ایجاد می شود. افراد سیگاری اغلب رنگ پریده هستند.
_ افتادگی و چین و چروک پوست: دود تنباکو حاوی بیش از ۴ هزار ماده شیمیایی سرطان زا است. این مواد همین طور به کلاژن و آلاستین، دو جزء اصلی پوست لطمه می رسانند. حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار و سیگاری های دست دوم نیز می توانند این ضایعات پوستی را تجربه کنند؛ یعنی افتادگی و چین و چروک های عمیق پوست.
_ تضعیف و افتادگی پوست: سیگار می تواند پوست را در هر جای بدن تحت تاثیر قرار دهد. لطمه به الیاف آلاستین می تواند منجر به تضعیف و افتادگی پوست همچون در سینه و بازوها شود.
_ چین و چروک در اطراف لب: آسیب به آلاستین روی پوست اطراف دهان نیز تاثیر می گذارد و منجر به پیری زودرس با ایجاد خطوط عمیق در اطراف پوست لب می شود.
_ لکه ها روی ناخن و انگشتان: توتون و تنباکو منجر به بروز لکه هایی روی ناخن ها و پوست دست می شود. این اتفاق می تواند ناشی از سیگار کشیدن مزمن باشد. خوشبختانه پس از ترک سیگار این تغییرات محو می شود.
_ ریزش مو: سیگار می تواند منجر به پروسه ریزش مو شود و این روند با بالاتر رفتن سن وخیم تر می شود. برخی مطالعات نشان می دهد که طاسی در مردان سیگاری شایع تر است.
_ پسوریازیس: افراد سیگاری در معرض این بیماری پوستی ناخوشایند و ناراحت کننده هستند. پسوریازیس اغلب منجر به ضخامت و پوست فلس دار در آرنج، سر، دست یا پا می شود.
_ چین و چروک چشم: این چین و چروک ها بااینکه با افزایش سن ایجاد می شود اما در سیگاری ها بسیار عمیق تر است.
_ بهبود ظاهر پس از ترک سیگار: پس از اینکه شما سیگار را ترک می کنید، جریان خون بهبود می یابد در نتیجه پوست آغاز به دریافت اکسیژن بیشتر می کند. دندان ها نیز ممکنست سفیدتر شوند ضمن اینکه لکه های انگشتان و ناخن ها نیز با ترک سیگار کم رنگ تر می شود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، هر زمان که سیگار را ترک کردید، برای مقاومت در مقابل نشانه های پیری پوست می توانید از کرم های موضعی و حاوی آنتی اکسیدان برای بهبود ظاهر پوست استفاده کنید. استفاده از کرم های ضد آفتاب هنگام خروج از منزل برای شما بسیار ضرورت دارد. برخی پزشکان نیز سفارش می کنند برای از بین بردن نشانه های پوستی ناشی از سیگار، از روش های درمانی لیزر و لایه برداری پوست بهره ببرند.

منبع:

About Author