فست فود باز: فست فود باز: به این مساله فکر کنید که چگونه می توانید اجزاء بشقاب غذایی خودرا به شکلی تنظیم کنید که بدون دریافت مقدار زیاد کالری بیشتر، نیازهایتان تامین شود؟.

به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، یک وعده غذایی سالم با سبزیجات و میوه های بیشتر و سهم کمتر پروتئین و غلات شروع می شود. برای داشتن وعده های غذایی سالم، مصرف لبنیات را فراموش نکنید. آنرا به عنوان نوشیدنی همراه غذا مصرف کنید و محصولات لبنی بدون چربی یا کم چرب را به بشقاب تان اضافه کنید.

– نیمی از بشقاب خودرا سبزیجات و میوه ها قرار دهید: سبزیجات و میوه ها غنی از مواد مغذی هستند و می توانند به ارتقای سلامت کمک کنند. سبزیجات قرمز، نارنجی و سبز تیره مثل گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین و بروکلی انتخاب کنید.

– پروتئین بدون چربی بیفزایید: غذاهای پروتئینی مثل گوشت بدون چربی گاو، مرغ یا بوقلمون، حبوبات یا سویا انتخاب کنید. دو بار در هفته پروتئین بشقاب خودرا از غذاهای دریایی تامین کنید.

– غلات سبوس دار مصرف کنید: دریافت حداقل نیمی از غلات مصرفی، بصورت غلات سبوس دار را هدف قرار دهید. بر روی برچسب غذاها بدنبال عبارت ۱۰۰ درصد غلات کامل یا ۱۰۰ درصد گندم کامل بگردید. غلات سبوس دار در مقایسه با غلات تصفیه شده مواد مغذی بیشتری مثل فیبرها فراهم می کنند.

– لبنیات را فراموش نکنید: وعده غذایی را با یک فنجان شیر بدون چربی یا کم چرب همراه کنید. آنها در مقایسه با شیر پرچرب، مقادیر یکسان کلسیم و مواد مغذی ضروری دیگر اما مقادیر کمتر چربی و کالری را دارا هستند. اگر شیر نمی نوشید شیر سویا (نوشیدنی سویا) را به عنوان نوشیدنی امتحان نمایید یا ماست بدون چربی یا کم چربی را در وعده غذایی خود قرار دهید.

– از چربی اضافه اجتناب کنید: مصرف سس ها، به انتخاب های غذایی، چربی و کالری اضافه می کنند. برای مثال بروکلی بخارپز شده خوب است، اما از پوشاندن روی آن با سس پنیر اجتناب کرده و گزینه های دیگر مثل لیموی تازه را امتحان نمایید.

– برای غذایتان وقت بگذارید: غذایتان را مزه کنید. آرام غذا بخورید و از طعم و بافت غذا لذت برده و به احساس تان توجه کنید. به این نکته دقت کنید که خوردن سریع غذا می تواند سبب خوردن بسیار بیشتر شود.

– از بشقاب کوچک تری استفاده کنید: در وعده های غذایی از بشقاب کوچک تری استفاده کنید تا بتوانید اندازه و مقدار غذایتان را کنترل کنید. در این صورت شما می توانید تمام غذای موجود در بشقاب تان را خورده و احساس رضایت کنید بدون این که زیاد خورده باشید.

– غذایتان را کنترل کنید: اهتمام کنید بیشتر در منزل غذا بخورید که می دانید دقیقاً چه می خورید. اگر بیرون غذا می خورید اطلاعات تغذیه ای را کنترل و مقایسه کنید. از گزینه های سالم تر غذای پخته شده بجای سرخ شده استفاده کنید.

– غذاهای جدید را امتحان کنید: غذاهایی انتخاب کنید که تابه حال امتحان نکرده اید مثل انبه، عدس، کلم پیچ. ممکنست یک ماده جدید پیدا کنید که موردعلاقه تان باشد. دستور غذاهای جالب و خوشمزه را با دوستانتان مبادله کنید یا آنها را در اینترنت بیابید.

– حس تمایل خود به شیرینی را از راه های سالم برطرف کنید: از دسرهای شیرین طبیعی یعنی میوه ها استفاده کنید. از کوکتل های تهیه شده از میوه ها یا دسرهای میوه ای آماده شده با ماست استفاده کنید. برای دسرهای گرم از سیب پخته شده پوشیده شده با دارچین استفاده کنید.

منبع:

About Author