کاهش استرس با مصرف منیزیم در رژیم غذایی
فست فود باز: به گزارش فست فود باز، اهمیت منیزیم در کنترل اضطراب و استرس به قدری زیاد است که از آن بعنوان مکمل ضد اضطراب یاد شده است. این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در خیلی از واکنش های بیوشیمیایی بدن همچون کنترل استرس دارد.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایسنا، این نکته ثابت شده است که کمبود منیزیم می تواند سبب افسردگی، اختلالات رفتاری، سردرد، گرفتگی عضلات، تشنج، روان پریشی و تحریک پذیری شود. به قول محققان تمامی این وضعیت ها، با دریافت کافی منیزیم قابل بهبود هستند.
گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) مهم ترین انتقال دهنده عصبی در سیستم عصبی مرکزی است و نقش مهمی در هماهنگی شبکه های عصبی موضعی و عملکرد نواحی مغزی ایفا می کند. هنگامی که سطوح منیزیم در بدن کافی نباشد، سطح گابا کاسته شده و در نتیجه استرس افزایش خواهد یافت.
با این وجود مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های منیزیم می تواند برخی علایم در رابطه با استرس و اضطراب را کم کند. در کنار مکمل های این ماده معدنی، شما می توانید از راه رژیم غذایی، مقادیر کافی منیزیم را به بدن برسانید.
آجیل و دانه هایی مانند بادام و بادام زمینی حاوی منیزیم هستند. شما با مصرف ۲۸ گرم از این دانه ها در طول روز، ۲۰ درصد از نیاز روزانه به منیزیم را برطرف می کنید. دانه کدو تنبل هم سرشار از این ماده معدنی است. کافی است روزانه ۳۰ گرم از این خوراکی محبوب را مصرف کنید تا ۳۷ درصد از نیاز روزانه شما به منیزیم تامین گردد. توجه داشته باشید که میزان نیاز روزانه شما به منیزیم، ۴۰۰ میلی گرم است.
در بین انتخابهای غذایی گیاهی، اسفناج حاوی منیزیم است. تنها با مصرف نصف فنجان اسفناج پخته شده، ۲۰ درصد از نیاز روزانه خود به این ماده معدنی را تأمین می کنید.
موز و سیب هم در بین میوه ها، انتخابهای غذایی حاوی منیزیم هستند. در عین حال سینه مرغ و گوشت گاو بدون چربی هم می توانند این ماده معدنی را به بدن شما برسانند.
اما باآنکه برنج و سایر غلات هم از منیزیم تهی نیستند، فراموش نکنید که نوع پردازش شده آنها مانند برنج سفید یا غلات تصفیه شده، منیزیم کمتری دارند. به صورت کلی فرآیند پردازش میزان قابل توجهی از منیزیم را در این انتخابهای غذایی از بین می برد. تلاش کنید در انتخاب این گزینه ها، نوع کمتر پردازش شده مانند برنج قهوه ای یا گندم سبوس دار و ماکارونی تیره را انتخاب کنید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، دقت کنید که نصف فنجان برنج سفید پخته شده، ۳ درصد منیزیم دارد؛ در حالیکه همین میزان برنج قهوه ای، ۴ برابر بیشتر منیزیم دارد.