به گزارش فست فود باز، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه انتخاب یک میان وعده مناسب برای دانش آموزان می تواند به تامین انرژی در مدرسه و همین طور افزایش هوشیاری و تمرکز آنها کمک نماید، اظهار داشت: استفاده از غذاهای سالم و مقوی برای رشد کودک و بهبود متابولیسم بدن او ضرورت دارد.
به گزارش فست فود باز به نقل از خبرگزاری ایرنا از وبدا، احمد اسماعیل زاده با اشاره به شروع سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه در سلامت دانش آموزان، با تأکید بر تهیه میان وعده سالم و مغذی که علاوه بر حفظ و تامین سلامتی دانش آموزان، بر یادگیری آنان نیز اثر مثبت داشته باشد، اضافه کرد: خوراکی هایی که در کیف دانش آموزان به عنوان میان وعده مدرسه برای زنگ تفریح می گذارید، بهتر است تلفیقی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات باشند.

وی گفت: میوه ها و سبزیجات، یکی از انتخاب های مناسب برای میان وعده در مدرسه، محسوب می شوند که سرشار از ویتامین، آنتی اکسیدان و فیبر هستند و می توانند علاوه بر تامین قسمتی از نیاز دانش آموزان به ویتامین هایی چون، ویتامین A، C و ویتامین های گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک کنند.

تهیه ساندویچ سالم

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: خیار، گوجه فرنگی و کدو حلوایی نیز از گزینه های مناسب برای میان وعده هستند؛ خیار و گوجه را می توان بصورت ساندویچ سالم برای دانش آموز آماده کرد، منظور از ساندویچ سالم یعنی ساندویچ هایی که حاوی پنیر یا مغزیجات مانند گردو، پسته یا بادام و یا سبزی خوردن و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کوکو، فلافل های خانگی و یا الویه و همبرگر، باشد.

وی اظهار داشت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگت های سفید برای ساندویچ استفاده نکنید. همچنین، از پنیر خامه ای به علت چربی بالا نیز استفاده نکنید.

پرهیز از تهیه ساندویچ های سوسیس و کالباس

وی با تأکید بر پرهیز از تهیه ساندویچ های سوسیس و کالباس، افزود: یکی از مواد غذایی که اینروزها خیلی از خردسالان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادام زمینی است که سفارش می شود مصرف این کره به هفته ای یک دفعه محدود شود، چونکه کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و باتوجه به کم تحرکی در کودکان، می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. باید متذکر شد که اگر کودکی گرفتار اضافه وزن و چاقی است، باید کره بادام زمینی به ماهی یک دفعه محدود شود.

اسماعیل زاده اضافه کرد: سمنو هم سرشار از ویتامین های گروه B است و می تواند به تامین قسمتی از نیازهای دانش آموزان کمک کند؛ کدو حلوایی بصورت بخارپز شده با کمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میان وعده دانش آموزان است. با عنایت به این که فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوآنزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید می شود، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدو حلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای فصلی کمک می کنند. بدین سبب اهتمام کنید از این مواد غذایی هر روز برای میان وعده فرزندتان استفاده کنید.

استفاده از شیر ساده و بیسکوییت سبوس دار

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد: همین طور بهتر است از شیرهای ساده بجای شیرهای طعم دار، ماءالشعیر و نوشابه به علت میزان قند بالا و بجای کیک و بیسکویت ها به ویژه کرم دار، از بیسکویت های سبوس دار استفاده گردد.

صبحانه، با اهمیت ترین وعده غذایی روزانه

وی با اعلان اینکه صبحانه با اهمیت ترین وعده غذایی روز است، اضافه کرد: خیلی از خردسالان و نوجوانان بطور منظم وعده غذایی بامداد را از دست می دهند. خوردن یک صبحانه مغذی می تواند به دانش آموز کمک نماید تا عملکرد بهتری در مدرسه داشته باشد.

نقش والدین در الگوی تغذیه ای فرزندان

اسماعیل زاده به نقش والدین در انتخاب تغذیه سالم برای کودکان، اشاره و اظهار داشت: تغذیه سالم و فعالیت بدنی، به رشد کودکان، یادگیری، استخوان بندی و تقویت عضلات آنها کمک می نماید. پدر، مادر و یا معلم می توانند یک الگوی مناسب برای ایجاد رفتارهای سالم و شیوه مطلوب زندگی برای خردسالان باشند.

وی افزود: خردسالان با مشاهده و تمرین، یاد می گیرند؛ بدین سبب یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید و به همراه فرزندان خود وعده های غذایی و میان وعده های سالم مصرف کنید.

About Author