کارشناس فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو خبر داد: شروع طرح غنی سازی آرد با ویتامین D در ایران
به گزارش فست فود باز، کارشناس فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو از شروع طرح غنی سازی آرد با ویتامین D در ایران آگاهی داد و اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح، پیش گیری از کمبود ویتامین D و کاهش شیوع بیماری هایی نظیر راشیتیسم و پوکی استخوان است.
زهره پوراحمد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اضافه کرد: این اقدام قسمتی از برنامه های ملی سلامت برای تامین نیازهای بهداشتی کشور است.
وی با تکیه بر نظارت بر کیفیت و غنی سازی آرد با ویتامین D، اظهار داشت: نظارت مستمر بر کیفیت و میزان غنی سازی آرد بمنظور بهبود سلامت عمومی و کیفیت زندگی افراد در کشور صورت خواهد گرفت.
پوراحمد خاطرنشان کرد: این طرح نه فقط به بهبود وضعیت سلامت عمومی کمک می نماید بلکه نشان دهنده توجه مسئولان به نیازهای بهداشتی جامعه است.
به گفته وی، تاثیر مثبت بر سلامت جامعه غنی سازی آرد با ویتامین D به عنوان گامی مؤثر در امتداد ارتقاء سلامت عمومی و جلوگیری از بیماری های ناشی از کمبود این ویتامین تلقی می شود. با اجرای این طرح، امید می رود که شیوع بیماری هایی نظیر راشیتیسم و پوکی استخوان کم شود و کیفیت زندگی افراد در ایران بهبود یابد.
پور احمد عنوان کرد: هدف نهایی این برنامه، کاهش شیوع کمبود ویتامین D و ارتقاء کیفیت زندگی مردم است و در این راستا، همکاری و تلاش کارشناسان این سازمان قابل توجه است.
به گزارش فست فود باز به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد اسماعیل مطلق رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی نیز ضمن اشاره به در دستور کار قرار داشتن بهبود کیفیت و سلامت نان و ترویج آرد و نان کامل، از تهیه پیش نویس آن در دبیرخانه جهت طرح در بیستمین جلسه این شورا آگاهی داد.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت در این مصوبه پیشنهادی ۱۱ تکلیف خواهد داشت که شامل نظارت بر اجرای استاندارد الزامی نان خصوصاً کاهش میزان نمک و افزودنی های بدون مجوز در نان، تعیین سبد مطلوب نان، آگاه سازی مصرف کنندگان نسبت به روش های درست بسته بندی، نگهداری و مصرف نان و تجهیز بازرسان بهداشت محیط به تجهیزات سیار سنجش در محل است.
مطلق اضافه کرد: ارائه آموزش به بازرسان بهداشتی در زنجیره گندم، آرد و نان، اعطای مجوز شناسه نظارت کارگاهی تولید نان، ادامه نظارت بر اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد، اجرای رتبه بندی بهداشتی نانوایی ها، فرهنگسازی برای افزایش مصرف نان کامل، بررسی علمی اثرات مصرف نان کامل و اجرای ممنوعیت بکارگیری افراد فاقد کارت بهداشت در واحدهای تولید یا عرضه آرد و نان از دیگر تکالیفی است که در استاندارد الزامی نان در نظر گرفته شده است.
منبع: فست فود باز