راهکارهای طب ایرانی برای کنترل دیابت نوع سرد و گرم
به گزارش فست فود باز، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اعلان اینکه بسیار اهمیت دارد که هر فرد با مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی مزاج خودرا بشناسد تا سبک زندگی متناسب با مزاج فرد به او داده شود، اظهار داشت: حکمای طب ایرانی دیابت را دو نوع سرد و گرم می دانند و برای هر کدام درمان ها و سفارش های خاصی دارند.
به گزارش فست فود باز به نقل از خبرگزاری ایرنا از وبدا، سید مهدی میرغضنفری روز شنبه با اشاره به اینکه ریشه بیماری دیابت در طب ایرانی است و در متون کهن طب ایرانی آمده است، اظهارکرد: امروزه سبک زندگی ماشینی سبب شده تا بیماری هایی همچون دیابت شیوع پیدا کند که عوارض زیادی را برای فرد بوجود آورده و به کلیه ها، کبد، چشم و سایر ارگان های بدن ضرر می رساند.
وی ادامه داد: ژنتیک در مبتلا شدن به دیابت تأثیر دارد، اما برخی افراد حتی با وجود زمینه ژنتیکی مبتلا نمی شوند، چونکه سبک زندگی سالمی دارند و برعکس برخی با وجود این که زمینه ژنتیک ندارند، به علت عدم رعایت اصول سبک زندگی سالم خصوصاً غذا، خواب مناسب و ورزش، به این بیماری مبتلا می شوند.
میرغضنفری افزود: گاهی گفته می شود که دیابت یک بیماری خود ایمنی است، اما باید به این نکته توجه داشت که سیستم ایمنی بدن به تنهایی و به خودی خود تحریک نمی گردد، بلکه وجود مواد غیرطبیعی در بدن که خود شخص سبب تجمع آنها می شود، سبب تحریک سیستم ایمنی شده، این سیستم حالت افسار گسیخته پیدا می کند و برای دفع این سموم بر ضد بافت ها و سلول های خود هم فعال شده و سبب تخریب غیرقابل بازگشت بافت های بدن می شود.
وی اضافه کرد: احتمال این که دیابت سرد در افراد با مزاج سرد رخ دهد بسیار بیشتر است و گرم مزاجان اصولاً به دیابت گرم مبتلا می شوند.
سرد مزاجان دچار دیابت باید از غذاهایی با مزاج سرد پرهیز کنند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با اشاره به اینکه سرد مزاجان دچار دیابت باید از غذاهایی با مزاج سرد خصوصاً در فصل سرما و اقلیم های سرد پرهیز کنند، اظهار داشت: خوراکیهای رو به گرمی مثل شوید، دارچین، زیره، کنگر، کرفس، شنبلیله، انجیر، سیب گلاب و خوراکیهای انرژی زا مانند بادام و گردو، که در طب سنتی برای دیابت هم سفارش شده، در صورتیکه حساسیت نداشته باشند، برای این افراد مفید می باشد.
وی افزود: مصرف نیلوفر، عناب، تخم هندوانه، گیاه و عرق کاسنی، عرق بید، عرق بیدمشک و یا دم کرده آنها، برای گرم مزاجان مفید می باشد.
میرغضنفری اظهار نمود: مصرف ماءالجبن ساده و یا ماءالجبن کاسنی برای افراد با مزاج گرم و خشک و ماءالجبن افتیمونی یا زنجبیلی برای سردمزاجان سفارش می شود.
وی خاطرنشان کرد: افراد دچار دیابت اگر می خواهند دیابت خویش را کنترل کنند و مصرف دارو را به حداقل برسانند، باید در کنار رعایت تدابیر تغذیه ای، ورزش کنند، خواب مطلوبی داشته باشند و از استرس دوری کنند.
میرغضنفری اظهار داشت: طب ایرانی هم در استدلال چگونگی بروز دیابت و هم در چگونگی درمان دیابت به شکل اختصاصی و متناسب با مزاج می تواند بسیار کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: شخص دیابتی نباید خودسرانه داروهای شیمیایی و خوراکی و تزریقی خویش را قطع و یا دُز آنها را کم کند، بلکه باید تدابیر طب ایرانی را رعایت کرده و همزمان قند خون خویش را کنترل کند و اگر قند او درحال کاهش بود، می تواند زیر نظر متخصص، دُز داروهای خویش را کم کند.
منبع: fastfoodbaz.ir