درمان موثر و کم هزینه سرطان با تشخیص سریع

فست فود باز: «اسمش هم ترسناک است؛ چه برسد به خودش»؛ این ذهنیت جامعه از سرطان است در صورتیکه بگفته پزشکان مبتلاشدن به بیماریهای «سخت درمان» پایان راه نبوده و درمان موثر و کم هزینه آنها با تشخیص سریع ممکن است.
به گزارش فست فود باز به نقل از خبرگزاری ایرنا، سرطان دومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شود؛ بروز سالانه این بیماری در ایران نسبت به میانگین جهانی کمتر است اما این مساله نباید به بی تفاوتی نسبت به خطر سرطان منجر شود.
اصفهان حدود ۶ درصد از جمعیت ایران را در خود دارد اما آنطور که آمار نشان میدهد حدود هشت درصد از موارد سرطان های ثبت شده در کشور مربوط به این استان است.
بر اساس آخرین آمار موجود، میزان بروز سرطان در اصفهان از متوسط کشوری بالاتر و سرطان سینه، پوست و روده بزرگ در اصفهان بیشتر شایع است؛ بگفته مسئولان، هر سال بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ مورد جدید مبتلاشدن به سرطان در استان اصفهان شناسایی می شود و میزان بروز آن با شیب ملایم درحال افزایش است.
به طور معمول آن چه ابتدا از سرطان در ذهن افراد نقش می بندد خوشایند نیست؛ بیماران در بیشتر موارد پدیدار شدن علایم بالینی سرطان را فاجعه ای اندوه بار قلمداد می کنند تا جایی که این تشویش و نگرانی بگفته روانشناسان گاهی به رها کردن پروسه درمان منجر می شود.
این چالش ها در حالیست که بدنبال پیشرفت های پزشکی، امیدها برای شکست سرطان فزاینده است و روزی نیست که خبرهای مسرت بخش درمان بیماریهای سخت درمان در گستره جهان منتشر نشود.
در این میان خبر نویدبخش این که به اذعان پزشکان متخصص با تجویز برنامه جامع درمانی و ادغام روش های مختلف می توان بیشتر سرطان ها را درمان کرد.
در مقابل ابتلای بیش از پیش افراد به سرطان ها؛ چاره اندیشی دنیای علم و فناوری برای درمان آنها امیدوارکننده است؛ بدون اغراق می توان گفت مبتلاشدن به سرطان و درمان پذیری آن دیگر یک مساله عجیب نیست بلکه به شرط پرهیز از سهل انگاری و رها نکردن فرایندهای تشخیصی و درمانی در واقعیت ممکن است.
سرطان ها هر کدام با نشانه های خاص هم راه است که به باور متخصصان چنانچه در همان شروع تشخیص داده شوند می توان امیدوار بود بیماران بعد از طی مراحل درمانی هیچ تفاوتی با افراد سالم نداشته باشند و به زندگی عادی خود ادامه دهند.
یک پزشک فوق تخصص خون و سرطان در اصفهان در همین زمینه به ایرنا اظهار داشت: کاهش سن مبتلاشدن به سرطان و مراجعه دیرهنگام بیماران برای درمان خواهی از چالش های نگران کننده این حوزه است.
فرزانه اشرفی اضافه کرد: بیان این واقعیت ها به مدلول القای ترس و نگرانی نیست بلکه ضرورت توجه افراد در گروههای مختلف سنی به نشانه های هشدار و تهدید سلامت را گوشزد می کند.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال سن شیوع سرطان سینه در زنان حال به ۲۰ سال کم شده است یعنی افراد همیشه باید درباره ی کوچکترین نشانه های احتمال مبتلاشدن به سرطان هوشیار باشند و تصور نکنند این بیماری فقط مختص سالخوردگان و سنین بالاست.
اشرفی اشاره کرد: باتوجه به کاهش سن افراد در مبتلاشدن به سرطان سینه، طرح غربالگری با هدف شناسایی این بیماری در مراحل اولیه برای زنان ۳۰ تا ۷۰ ساله استان اصفهان درحال اجراست.
قابل تشخیص بودن خیلی از سرطان ها در مراحل اولیه
به گفته این فوق تخصص خون و سرطان، خیلی از سرطان ها را می توان با انجام تست های ساده و ارزان در همان مراحل اولیه تشخیص داد که این مساله به درمان موثر و کم هزینه تر منتهی می شود.
اشرفی اضافه کرد: علاوه بر مراقبت های فردی لازم است نحوه و میزان ارائه خدمات به بیماران دچار سرطان در اصفهان نیز تقویت شود.
وی، راه اندازی و توسعه مراکز تشخیص و درمان رایگان سرطان را در استان ضروری دانست و اظهار داشت: در زمان حاضر بیمارستان سید الشهدا (ع) اصفهان (امید) بطور متمرکز این خدمات را ارائه می کند که باتوجه به نیاز استان و حجم بالای مراجعه بیماران سرطانی کافی نیست.
این فوق تخصص خون و سرطان اضافه کرد: هم افزایی خیران حوزه بهداشت و درمان استان برای راه اندازی یک مرکز دیگر تشخیص و درمان رایگان سرطان در بیمارستان حضرت حجت بن الحسن العسکری (ع) اصفهان راهگشای خیلی از چالش های بیماران خواهد بود.
اشرفی، مسایل مربوط به دارو و نتایج ثانویه برای خانواده های دارای بیمار سرطانی را از دیگر چالش های این حوزه دانست و اظهار داشت: با مدیریت آنها می توان پروسه درمان را راحت نمود.
این پژوهشگر حوزه بیماریهای سخت درمان اضافه کرد: چالش دیگر در این مورد، آلودگی هوای اصفهان است که اقدامات پیشگیرانه و فرایندهای درمان سرطان ها خصوصاً خون و ریه را تحت تأثیر قرار داده و تدبیر مسئولان امر دراین خصوص ضروری ست.
بر اساس آن چه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در همایش اخیر راه اندازی مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان در بیمارستان حضرت حجت ابن الحسن (ع) اعلام نمود بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و حوادث ترافیکی به ترتیب عمده دلیلهای مرگ و میر در این استان است.
شاهین شیرانی اضافه کرد: سرطان های شایع همچون سینه و گوارش چنانچه با آزمایش های پزشکی بموقع تشخیص داده شوند به خوبی قابل درمان و کنترل هستند.
از طرفی، بررسی ها نشان میدهد بیمه های درمانی سهم به سزایی در تشویق افراد دچار سرطان برای شروع فرایندهای درمان دارند.
به گفته مدیرکل بیمه سلامت اصفهان تا حالا برای حدود ۹۵ هزار بیمار خاص و سخت درمان استان بالاتر از ۱۰ هزار میلیاردریال از طرف بیمه سلامت هزینه پرداخت شده است.
محمد حسین صفاری اضافه کرد: حال بالاتر از ۱۰۷ نوع بیماری تحت حمایت ویژه بیمه سلامت قرار گرفته که درمان ۲۰ مورد آن در مراکز درمانی دولتی رایگان است.
به گزارش فست فود باز به نقل از خبرگزاری ایرنا، همایش راه اندازی مرکز جامع پیشگیری تشخیص و درمان سرطان بیمارستان حضرت حجت ابن الحسن(ع) اصفهان موسوم به «یک همت مهدوی» با حضور شماری از خیران حوزه بهداشت و درمان اواخر بهمن امسال انجام شد.
راه اندازی این مرکز یک هزار میلیارد تومان آورده نیاز دارد که خیران کمک های نقدی خودرا برای راه اندازی و تجهیز آن اهدا کردند.
طبق آخرین آمار، بیشترین میزان بروز و شناسایی سرطان در سطح استان مربوط به کلانشهر اصفهان و بعد از آن مناطقی مانند شاهین شهر، شهرضا، نجف آباد، لنجان، برخوار، فلاورجان، خمینی شهر و مبارکه است.
استان اصفهان با حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان نزدیک به ۷۰ بیمارستان دولتی و غیردولتی دارد.
امور بهداشتی و درمانی ۲۶ شهرستان با حدود پنج میلیون نفر جمعیت با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل با دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.