شیرین کننده مصنوعی خطر بیماری قلبی را زیاد می کند

به گزارش فست فود باز، تحقیقات جدید ارتباط بین خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی را با شیرین کننده مصنوعی آسپارتام نشان داده است.
به گزارش فست فود باز به نقل از مدیکال نیوز تودی، از دیر باز شیرین کننده های مصنوعی بعنوان جایگزینی کم کالری برای شکر استفاده می شود.
اکنون، یک مطالعه نشان داده است که در موش ها، آسپارتام سبب افزایش انسولین می شود که منجر به ایجاد پلاک های چربی در شریان ها می شود که یک عامل خطر برای حملات قلبی و سکته مغزی است.
شیرین کننده های مصنوعی به صورت گسترده ای در محصولات پخته شده، نوشابه ها، آب نبات ها، پودینگ ها، غذاهای کنسرو شده، مرباها و ژله ها، محصولات لبنی و خیلی از غذاها و نوشیدنی های دیگر، بخصوص آنهائی که بعنوان بدون شکر یا رژیمی به بازار عرضه می شوند، استفاده می شود.
شش شیرین کننده مصنوعی توسط FDA جهت استفاده در مواد غذایی تأیید شده است: آسپارتام، ساخارین، استه سولفام پتاسیم، سوکرالوز، نئوتام و آدوانتام. آنها علاوه بر استفاده در غذاها و نوشیدنی های شیرین، در خیلی از محصولات خوش طعم مانند غذاهای آماده، سس کچاپ و سس ها و حتی نان هم یافت می شوند.
یکی از متداول ترین آنها آسپارتام است که ۲۰۰ برابر شیرین تر از شکر است، بنابراین، باآنکه حاوی کالری است، اما برای ایجاد همان میزان شیرینی به مقدار بسیار کمتری نیاز است.
تحقیقات نشان داده است که شیرین کننده های مصنوعی امکان دارد اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشند. آنها با چندین بیماری مرتبط هستند، همچون تاثیر بر عملکرد سیستم گوارش، ایجاد سردرد و تغییر طعم، و افزایش ریسک ابتلاء به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی عروقی.
یک مطالعه جدید که تاثیر آسپارتام را در موش ها بررسی می کند، شواهد بیشتری بر مبنای این که امکان دارد در خطر بیماری قلبی عروقی نقش داشته باشد، عرضه کرده و نحوه انجام این تاثیر را تشریح می کند. این مطالعه نشان داد که آسپارتام سبب افزایش ترشح انسولین- هورمونی که گلوکز خون را کنترل می کند – منجر به ایجاد پلاک های چربی یا آترواسکلروز در شریان ها می شود.
این مطالعه شواهد قانع کننده ای را عرضه می دهد که مصرف آسپارتام را با افزایش ریسک تصلب شرایین از راه یک مسیر التهابی با واسطه انسولین مرتبط می کند. این یافته ها قابل توجه است چونکه توضیحی مکانیکی برای مطالعات اپیدمیولوژیک قبلی عرضه می دهد که نرخ بالاتری از بیماری های قلبی عروقی را در میان اشخاصی که شیرین کننده های مصنوعی مصرف می کنند، مشاهده کرده اند.
منبع: فست فود باز