نظارت بر ایمنی غذا باید از مزرعه تا سفره ادامه یابد

به گزارش فست فود باز، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: نظارت بر کیفیت و ایمنی غذا باید در تمام مراحل زنجیره تأمین تا لحظه مصرف ادامه داشته باشد.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایفدانا، نقی شهابی مجد، در همایش مدیران نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی، ضمن اشاره به اهمیت راهبردی حوزه غذا در تأمین سلامت جامعه، بر ضرورت بازبینی در سیاستهای حمایتی از تولید داخل تاکید و خاطرنشان کرد: کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه تنها با حمایت هدفمند از تولیدکنندگان داخلی، عرضه تسهیلات مالی و مالیاتی، آموزش بهره برداران و بهبود زیرساخت های پشتیبانی محقق می شود. وی با اشاره به اینکه نظارت بر کیفیت و ایمنی غذا باید در تمام مراحل زنجیره تأمین تا لحظه مصرف ادامه داشته باشد، اضافه کرد: به کارگیری چک فهرست های نظارتی در حمل و نقل و انبارداری، آموزش کشاورزان در استفاده ایمن از نهاده ها، و تعامل با نهادهای بین المللی مانند WHO و FAO نقش مؤثری در تضمین سلامت اقلام غذایی دارند. شهابی مجد یکی از الزامات تسهیل دسترسی مردم به مواد غذایی سالم را بروزرسانی فرآیندهای واردات دانست و اظهار داشت: حذف موانع اداری، تفویض اختیارات به دانشگاه های علوم پزشکی، ارتقاء سامانه های موجود و توسعه توافق نامه های دوجانبه با کشورهای همسایه از اقدامات کلیدی برای بهبود واردات اقلام ضروری می باشد. او همینطور بر لزوم جذب سرمایه گذاری در زنجیره تأمین غذا، تاکید و خاطرنشان کرد: فراهم کردن زمینه استفاده از ظرفیتهای بومی، مشوق های مالیاتی، معافیت های گمرکی و ایجاد زیرساخت هایی نظیر مناطق ویژه اقتصادی و پارک های صنعتی، همچون اقداماتی است که می تواند سرمایه گذاران داخلی و خارجی را جذب نماید.
منبع: فست فود باز