به گزارش فست فود باز، ذرات ریزِ پلاستیک با خود مواد افزودنی خطرناک و آلاینده ها را حمل می کنند و وارد خاک می شوند. این مواد در محصولات کشاورزی مانند کاهو، گندم و هویج شناسایی شده اند.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سایِنس اَلِرت در گزارشی آورده است: این مورد مشخص می کند که چگونه پلاستیک و افزودنی های آن، از طریق سالاد و غذا وارد بدن انسان می شوند.
جوزف بوکتور (Joseph Boctor)، زیست فناور زیست محیطی از دانشگاه مرداک استرالیا، بهمراه گروهی از محققان، نزدیک به ۲۰۰ مقاله علمی را بررسی کردند تا نحوه ورود پلاستیک ها و مواد شیمیایی سازنده آنها، به زمینهای کشاورزی و میوه و سبزیجات تازه را دریابند.
دانشمندان تخمین می زنند که در اروپا و آمریکای شمالی، سالانه صدها هزار تُن میکروپلاستیک (ریزپلاستیک) سر از خاک های کشاورزی در می آورند.
در گزارش این گروه پژوهشی آمده است: خاک که در طولانی مدت مانند سینک ظرفشویی عمل می کند، این آلاینده های مقاوم را با گذشت زمان جمع می کند؛ به صورتی که تخمین زده می شود در بریتانیا سالانه ۲۲ هزار و پانصد تُن میکروپلاستیک فقط از طریق کودها و افزودنی ها وارد خاک می شود.
مالچ پلاستیکی (خاک پوش پلاستیکی) یک روش رایج کشاورزی است که در آن ورقه های پلاستیکی روی سطح خاک گسترده می شوند تا علف های هرز را سرکوب و رطوبت و دمای یکنواخت خاک را حفظ کند؛ این شیوه بازده محصول و بهره وری آب را با موفقیت بالا می برد، بنابراین کشاورزان در سراسر دنیا از آن استفاده می نمایند.
ذرات پلاستیکی در ابعاد میکرو و نانو با افزایش مشکلات باروری مردان، صدمه قلب و عروق خونی، اختلالات هورمونی، انحطاط نورون مغز و صدمه دی اِن اِی در بدن انسان مرتبط هستند؛ نگران کننده تر اینست که مواد تشکیل دهنده پلاستیک می توانند از طریق جفت از مادر به نوزاد منتقل شوند.
محبوبیت استفاده از مالچ پلاستیکی، سبب شده این شیوه، راه اصلی ورود میکروپلاستیک ها و نانوپلاستیک ها به خاک های کشاورزی باشد.
این گروه پژوهشی همینطور لجن فاضلاب، جامدات زیستی و کودهای آلی را بعنوان منابع میکروپلاستیک های موجود در غلات و سبزیجات شناسایی نمودند.
میکروپلاستیک ها از چند راه می توانند وارد گیاهان شوند. زمانیکه سلول های گیاهان، بخصوص سلول هایی که در ریشه ها هستند، در فرآیندی به نام اندوسیتوز، ماده را از بیرون به داخل می آورند. میکروپلاستیک ها همینطور امکان دارد به شکل مستقیم از هوا و از طریق منافذ برگ گیاهان جذب شوند. بعضی از آنها هم در آبی وجود دارند که توسط ریشه گیاه جذب می شود.
بوکتور می گوید: هدف ما از این تحقیق این بود که نظرها را به سمت خطری که بی صدا پیش روی می کند، جلب و قانونگذاران را از آن آگاه نماییم. کنترلی روی بحران پلاستیک وجود ندارد و سلامت انسان ها در معرض خطر است.

منبع:

About Author