متخصص صنایع غذایی تشریح کرد؛ نکاتی درباره مواد غذایی دوران کرونا

فست فود باز: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سفارش کرد تا حد امکان از خرید مواد غذایی باز و سنتی در زمان شیوع بیماری کرونا خودداری شود.
به گزارش فست فود باز به نقل از مهر، سید امیر مرتضویان متخصص علوم و صنایع غذایی، درباب وجود ویروس کرونا در مواد غذایی، عنوان کرد: باتوجه به اطلاعات موجود، دمای سالم سازی مواد غذایی برای حذف ویروس کرونای احتمالی موجود در آنها، حداقل ۶۰ و ترجیحاً ۷۰ درجه سلسیوس در نظر گرفته می شود و ممکنست آلودگی احتمالی در این مواد در کمتر از این دما، از بین نرود. وی اشاره کرد: مردم بیشتر مواد غذایی صنعتی را با اطمینان خاطر می توانند مصرف کنند، برای اینکه با ضریب بهداشتی بالا تهیه می شوند و ماده اولیه آنها اغلب سالم سازی بهداشتی می شود، اما درباب محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه تولید و هم بعد از تولید، احتمال آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد. وی درباب لبنیات پاستوریزه، افزود: شیر پاستوریزه در طول پروسه تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می برد. میزان دما برای شیر استریلیزه نیز بمراتب بیشتر است، بدین سبب در مجموع تمامی لبنیات بسته بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می شوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید. البته پس از خرید بسته بندی آنها نیاز به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد. مرتضویان، فرآیندهای پخت و آماده سازی فرآورده های گوشتی همچون سوسیس را نیز قابل اطمینان خواند و اضافه کرد: دمای پخت این محصولات نیز بالای ۷۰ درجه سلسیوس است، اما نکته قابل توجه درباب کالباس، احتمال بروز آلودگی ثانویه هنگام باز کردن بسته بندی اولیه، برش زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مرکز خرید است. درباب سوسیس این نگرانی وجود ندارد چونکه هم به صورت بسته بندی اولیه از کارخانه به فروش می رسد (و در کارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است) و هم مصرف کننده طی پخت و پز خانگی، مجدداً آنرا در معرض گرمای کافی قرار می دهد. بطور کلی باید توجه داشت که متخصصان علوم تغذیه ای، مصرف مستمر سوسیس و کالباس را سفارش نمی کنند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ویروس کرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان اعلام نمود و اظهار داشت: به همین دلیل سفارش می شود برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید. به این صورت که در صورت تمایل به آب پز کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملاً پخته شود. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد چون گرمای کافی می بیند. این متخصص علوم و صنایع غذایی احتمال آلودگی نان های کاملاً صنعتی را نیز نزدیک به صفر اعلام و اشاره کرد: نان های کاملاً صنعتی که همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند. مرتضویان، استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن کافی، قبل از استفاده، بدون مشکل خواند و اضافه کرد: در این قبیل نان ها پس از پروسه پخت، احتمال آلودگی بوسیله محیط پخت و عرضه وجود دارد. وی، انتقال آلودگی از فرآورده های غیرصنعتی را محتمل دانست و اظهار داشت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوه های باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همین طور اگر تصور می کنید با جوشاندن شیر سنتی (به عنوان روشی مرسوم در منزل) مشکل برطرف می شود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از نظر تغذیه ای و بهداشتی اصلاً کاری درست و اصولی نیست. وی درباب مصرف آجیل نیز بیان کرد: مغزها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع از پیش بسته بندی شده، برای حصول اطمینان، پیش از مصرف با استفاده از مایکروویو یا تفت دادن، گرما داده شوند. بگفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مصرف فرآورده های صنعتی پروبیوتیک (همچون ماست و پنیر) و مکمل های پروبیوتیک می تواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد. مرتضویان، در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی خصوصاً میوه ها و سبزی های تازه و همین طور ادویه هایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز بمنظور تقویت سیستم ایمنی بدن سفارش کرد.

منبع:

About Author