آلودگی های هوا و صدا خطر مبتلا شدن به نارسایی قلبی را می افزایند

به گزارش فست فود باز محققان در نتیجه یک مطالعه جدید اخطار می دهند که سال ها قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و سر و صدای ترافیک می تواند انسان را مستعد مبتلا شدن به نارسایی قلبی کند.
به گزارش فست فود باز به نقل از ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان دانشگاه کپنهاگ در دانمارک در این مطالعه متوجه شدند که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلاینده های خاص هوا و سر و صدای ترافیک جاده ای خطر مبتلا شدن به نارسایی قلبی را بخصوص برای افرادی با سابقه سیگار کشیدن و هم افراد مبتلا به فشار خون بالا، بالا می برد ازاین رو انجام اقدامات پیشگیرانه و آموزشی در این حوزه ضروریست.
«یون یونگ لی» نویسنده اصلی این مطالعه و استادیار بخش بهداشت محیط در دانشگاه کپنهاگ اظهار داشت: برای به حداقل رساندن تاثیر این مواجهه ها، باید تاکتیک های گسترده ای مانند اقدامات کنترل انتشار گازهای گلخانه ای اجرا شود. همینطور استراتژی هایی مانند ترک سیگار و کنترل فشار خون باید برای کاهش خطر فردی ترغیب شود.
در مطالعه Lim، داده های بیشتر از ۲۲ هزار پرستار زن در دانمارک مورد بررسی قرار گرفتند؛ این افراد مدت ۱۵ تا ۲۰ سال تحت پیگیری قرار داشتند.
محققان دریافتند که با افزایش ۵.۱ میکروگرم بر متر مکعب هوا (µg/m۳) افزایش قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با ذرات ریز (PM۲.۵) طی سه سال، خطر نارسایی قلبی ۱۷ درصد افزایش می یابد. و به ازای افزایش ۸.۶ میکروگرم بر متر مکعب قرار گرفتن در معرض دی اکسید نیتروژن (NO۲) طی سه سال، خطر نارسایی قلبی ۱۰ درصد افزایش می یابد.
همچنین بر مبنای نتایج این مطالعه، به ازای هر ۹.۳ دسی بل افزایش سر و صدای ترافیک جاده ای طی سه سال، خطر نارسایی قلبی ۱۲ درصد افزایش می یابد. از طرفی بر مبنای نتایج این مطالعه که هفته جاری در مجله «انجمن قلب آمریکا» انتشار یافت، افزایش مواجهه افراد که سابقه سیگار کشیدن داشتند با ذرات ریز آلاینده در هوا با افزایش ۷۲ درصدی خطر مبتلا شدن به نارسایی قلبی همراه بود.
لیم در یک نشریه خبری اظهار داشت: «ما از نحوه تعامل دو عامل محیطی – آلودگی هوا و سر و صدای ترافیک جاده ای» شگفت زده شدیم. لیم اظهار داشت: آلودگی هوا در مقایسه با سر و صدای ترافیک جاده ای در بروز نارسایی قلبی نقش بیشتری داشت، اما بیشترین افزایش ریسک نارسایی قلبی در زنانی مشاهده شد که در معرض سطوح بالای آلودگی هوا و سر و صدای ترافیک جاده ای قرار داشتند.
لیم تصریح کرد: علاوه بر این، حدود ۱۲ درصد از کل شرکت کنندگان در این مطالعه مبتلا به فشار خون بالا بودند. با این وجود، ۳۰ درصد از پرستاران مبتلا به نارسایی قلبی سابقه فشار خون قبلی داشتند و این افراد صدمه پذیرترین افراد نسبت به قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا بودند.

About Author